Reklama

Netradičná FAZUĽOVÁ POLIEVKA: Recept s ryžou a pestom vás prekvapí skvelou chuťou

Fazuľová polievka s ryžou a pestom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Dobroslava Brunovská

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Fazuľová polievka na trochu netradičný spôsob má svoje čaro. Recept s ryžou a pestom má zaujímavú chuť a skutočne vás zasýti tak, že nebudete potrebovať druhý chod.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Linda varí: Fazuľová polievka nakyslo presne ako OD BABKY

    Netradičná fazuľovica

    Toto je sýta polievka, ktorú si môžete vyladiť podľa svojho vkusu. Pesto v kombinácii s ryžou jej dodávajú skvelú chuť a vďaka nim je naozaj výnimočná. Pred podávaním ju môžete posypať opečenými píniovými orieškami. Veríme, že recept na fazuľovú polievku z našej kuchyne vám zachutí tak veľmi, ako nám v Dobrom jedle.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Fazuľová polievka s ryžou a pestom.

    Prečo jesť fazuľu?

    Fazuľa je výživná superpotravina plná bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov, ako je železo a horčík. Podporuje trávenie, znižuje cholesterol a udržiava stabilnú hladinu cukru v krvi. Je ideálnou voľbou pre vegetariánov aj všetkých, ktorí chcú jesť zdravo a udržať si energiu. Okrem polievok pridávajte fazuľu aj do šalátov či príloh.

    FAZUĽOVÁ POLIEVKA S RYŽOU A PESTOM

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 55 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 malá žltá cibuľa
    • 2 stredné mrkvy
    • 4 strúčiky cesnaku
    • štvrť šálky sušených paradajok
    • 1 lyžička sušeného oregana
    • štvrť lyžičky vločiek čili (nemusí byť)
    • pol šálky hnedej ryže
    • 4 šálky hydinového vývaru alebo vody
    • 1 plechovka maslovej fazule
    • pol šálky pesta
    • parmezán na servírovanie
    • petržlenová vňať na servírovanie
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olivový olej

    POSTUP:

    1. V hrnci na strednej teplote zohrejte olej. Pridajte cibuľu nakrájanú nadrobno, mrkvy nakrájané na tenké kolieska, prelisované cesnaky a krátko opekajte. Pridajte sušené paradajky nakrájané nadrobno, oregano, vločky čili, soľ a korenie a opekajte, kým sa korenie nerozvonia.
    2. Pridajte premytú ryžu a za stáleho miešania ju opekajte asi 2 minúty. Prilejte 2 šálky vývaru a za občasného miešania priveďte do varu. Zakryte pokrievkou, znížte teplotu a varte, kým ryža nie je na zhryz. Bude to trvať 30 až 35 minút.
    3. Do polievky pridajte scedenú a premytú fazuľu a zvyšný vývar. Premiešajte a pokračujte vo varení 12 až 15 minút, aby ryža úplne zmäkla. Odstavte zo sporáka a vmiešajte pesto.
    4. Polievku naservírujte do tanierov a podávajte s nastrúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Autori článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.