Reklama

Nepečená dobrota krok za krokom: Malinová torta s mascarpone

Reklama

Nepečená dobrota krok za krokom: Malinová torta s mascarpone

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 300 g maslových sušienok
  • 125 g masla + na vymastenie formy
  • 3 lyžice nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Na malinovú plnku:

  • 600 g malín
  • 6 ks plátkov želatíny
  • 100 ml ovocnej šťavy
  • 3 lyžice krupicového cukru

Na mascarponový krém:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 100 ml bieleho jogurtu
  • 1 ks želatínový stužovač
  • 1 lyžica orechového likéru
  • pár ks lístkov mäty

Postup

Krok 1

Sušienky najemno pomelieme, pridáme maslo, najemno nastrúhanú citrónovú kôru so šťavou a spolu spracujeme. 3 spôsoby ako z citrónu dostať viac šťavy 

Krok 2

Sušienkovú hmotu natlačíme do vymastenej okrúhlej tortovej formy s priemerom 24 cm. Odložíme do chladu na 30 minút.

Krok 3

Do hrnca dáme 450 g malín, prisypeme krupicový cukor, prilejeme 2-3 lyžice vody a na miernom plameni povaríme, pokým sa cukor neroztopí. Odstavíme, masu rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko.

Krok 4

Želatínu dáme napučať do ovocnej šťavy. Potom ju vyžmýkame a na miernom ohni rozpustíme. Gazdinky, nebojte sa želatíny! 

Krok 5

Zvyšnú časť malín (150 g) opláchneme, osušíme a väčšie rozkrojíme.

Krok 6

Do prepasírovanej malinovej šťavy vmiešame rozpustenú želatínu a pridáme maliny.

Krok 7

Malinovú plnku navrstvíme na stuhnutý korpus vo forme a dáme stuhnúť do chladničky asi na hodinu.

Krok 8

Mascarpone dáme do misy spolu s jogurtom. Pridáme práškový cukor s likérom a vymiešame. Pridáme nadrobno nasekané lístky mäty, želatínový stužovač pripravený podľa návodu a zľahka zamiešame.

Krok 9

Mascarponový krém natrieme na stuhnutú malinovú plnku a odložíme do chladu na štyri hodiny.

Krok 10

Nepečenú malinovú tortu s mascarpone po stuhnutí pokrájame, ozdobíme malinami a kúskami čokolády.