Nemal vyhrať PEČIE CELÉ SLOVENSKO tento cukrár? Dokonalý recept na makovú PAVLOVKU!
31. 7. 2024, 8:02

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C9FdizKq9_Y/
Mimoriadne šikovný cukrár z Pečie celé Slovensko oslňuje svojou tvorivosťou v kuchyni aj na sociálnych sieťach.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C6TSEOLLzqL/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C7ESEM5qBQU/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C6Bmc-9KMYj/
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Sympatický východniar Jozef Lukáč, ktorého po účinkovaní v cukrárskej šou Pečie celé Slovensko poznáme pod prezývkou Ďoďo, je mimoriadne zručný talent! Hoci v súťaži skončil tesne pred bránami semifinále, umiestnil sa najlepšie zo všetkých mužských účastníkov.
To, že pečenie mu skutočne ide, dokazuje aj na svojom instagramovom profile, kde zásobuje fanúšikov dobrotami od výmyslu sveta! Nebojí sa tradičných receptov, ani skúšania nových kombinácií. Hoci sa jeho učiteľské povolanie vôbec nespája so sladkým životom cukrára, z mnohých jeho výtvorov vám padne sánka.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C87U4H2KxSK/
Ďoďo nedávno oslavoval narodeniny a nechýbal originálny dezert!
Ďoďo nedávno oslavoval narodeniny a pochutil si na makovej Pavlovke. Ako správny milovník jedla, sa s receptom podelil, nájdete ho na ďalšej strane >>>

Zdroj: NMH
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C9FdizKq9_Y/
Počuli ste už niekedy o makovej Pavlovke?
Maková Pavlovka podľa Ďoďa
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT
Potrebujete:
- 4 vaječné bielky
- 200 g cukru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 lyžička bieleho vínneho octu
- 50 g maku
- 500 ml smotany na šľahanie
- Čerstvé ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)
POSTUP:
- Predhrejte rúru na 100°C a pripravte si plech s papierom na pečenie. V miske vyšľahajte vaječné bielky do tuhej peny. Postupne pridávajte cukor a šľahajte, kým sneh nebude pevný a lesklý. Jemne vmiešajte kukuričný škrob, ocot a mak.
- Na plechu vytvarujte dva kruhy zo snehu, stred jemne prehĺbte. Pečte 1 hodinu, potom vypnite rúru a nechajte Pavlovu vychladnúť vo vnútri rúry.
- Vyšľahajte smotanu dotuha a naneste ju na vychladnutú Pavlovu a prikryte druhou. Ozdobte čerstvým ovocím alebo kvetmi.