Reklama

Nemal vyhrať PEČIE CELÉ SLOVENSKO tento cukrár? Dokonalý recept na makovú PAVLOVKU!

Počuli ste už niekedy o makovej Pavlovke?

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C9FdizKq9_Y/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Mimoriadne šikovný cukrár z Pečie celé Slovensko oslňuje svojou tvorivosťou v kuchyni aj na sociálnych sieťach.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Parádny ČUČORIEDKOVÝ KOLÁČ z Telgártu: Extra šťavnatý RECEPT, budete sa zalizovať!
    Zdroj: NMH

    Sympatický východniar Jozef Lukáč, ktorého po účinkovaní v cukrárskej šou Pečie celé Slovensko poznáme pod prezývkou Ďoďo, je mimoriadne zručný talent! Hoci v súťaži skončil tesne pred bránami semifinále, umiestnil sa najlepšie zo všetkých mužských účastníkov.

    To, že pečenie mu skutočne ide, dokazuje aj na svojom instagramovom profile, kde zásobuje fanúšikov dobrotami od výmyslu sveta! Nebojí sa tradičných receptov, ani skúšania nových kombinácií. Hoci sa jeho učiteľské povolanie vôbec nespája so sladkým životom cukrára, z mnohých jeho výtvorov vám padne sánka.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/C87U4H2KxSK/

    Ďoďo nedávno oslavoval narodeniny a nechýbal originálny dezert!

    Ďoďo nedávno oslavoval narodeniny a pochutil si na makovej Pavlovke. Ako správny milovník jedla, sa s receptom podelil, nájdete ho na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Čučoriedky sú SUPERPOTRAVINA: Bojujú proti zápalom aj vysokému cholesterolu!
      Zdroj: NMH

      Zdroj: https://www.instagram.com/p/C9FdizKq9_Y/

      Počuli ste už niekedy o makovej Pavlovke?

      Maková Pavlovka podľa Ďoďa

      8 PORCIÍ,  PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT

      Potrebujete: 

      • 4 vaječné bielky
      • 200 g cukru
      • 1 lyžica kukuričného škrobu
      • 1 lyžička bieleho vínneho octu
      • 50 g maku
      • 500 ml smotany na šľahanie
      • Čerstvé ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)

      POSTUP: 

      1.  Predhrejte rúru na 100°C a pripravte si plech s papierom na pečenie. V miske vyšľahajte vaječné bielky do tuhej peny. Postupne pridávajte cukor a šľahajte, kým sneh nebude pevný a lesklý. Jemne vmiešajte kukuričný škrob, ocot a mak.
      2. Na plechu vytvarujte dva kruhy zo snehu, stred jemne prehĺbte. Pečte 1 hodinu, potom vypnite rúru a nechajte Pavlovu vychladnúť vo vnútri rúry.
      3. Vyšľahajte smotanu dotuha a naneste ju na vychladnutú Pavlovu a prikryte druhou. Ozdobte čerstvým ovocím alebo kvetmi.

      Autor článku

      Monika Fajdová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.