Reklama

Nealkoholický JABLKOVÝ PUNČ bude hitom tejto zimy! Mňam, to je pochúťka...

Nealkoholický jablkový punč.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

V zime je dobré zahriať sa chutným nápojom. Obľúbený punč podľa nášho receptu si môžete pripraviť aj bez alkoholu a tak si na ňom môžu pomaškrtiť aj deti.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dobré jedlo: Spravte si chutný Vianočný punčový pečený čaj

    Poteší deti a ohúri návštevu. Vychutnajte si lahodný jablkový punč, ktorý zahreje telo a pohladí dušu. Táto voňavá zimná pochúťka kombinuje sladkosť jabĺk, osviežujúci nádych citrusov a korenisté arómy škorice, klinčekov a badiánu. S nadýchanou šľahačkou a rozmarínovou dekoráciou sa stane stredobodom každej zimnej chvíle – či už počas sviatkov, alebo pri útulných večeroch doma.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Nealkoholický jablkový punč.

    JABLKOVÝ PUNČ

    4 POHÁRE (KAŽDÝ 200 ML), PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 2 MINÚTY, LÚHOVANIE

    Potrebujete:

    • 1 biopomaranč
    • 750 ml jablkovej šťavy
    • 1 lyžička citrónovej šťavy
    • pol lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru
    • 1 tyčinka škorice
    • 2 klinčeky
    • 1 badián
    • 2 vetvičky rozmarínu
    • 200 ml šľahačkovej smotany 33 %
    • škoricový cukor na posypanie

    POSTUP:

    1. Pomaranč opláchnite horúcou vodou, osušte a ošúpte vrchnú časť kôry.
    2. Z ošúpaného pomaranča vytlačte šťavu a spolu s jablkovou šťavou všetko vlejte do hrnca. Pridajte pomarančovú kôru, citrónovú šťavu, zázvor, škoricu, klinčeky, badián a umytý rozmarín.
    3. Zmes priveďte do varu, odstavte z ohňa a nechajte lúhovať približne 30 minút. Potom punč prelejte cez sitko, opäť ho zohrejte a nalejte do pohárov.
    4. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte a do každého pohára naložte pekný kopček. Ozdobte plátkom pomaranča, vetvičkou rozmarínu a môžete podávať.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.