Nealkoholický JABLKOVÝ PUNČ bude hitom tejto zimy! Mňam, to je pochúťka...
23. 11. 2024, 11:01 (aktualizované: 28. 11. 2024, 11:05)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
V zime je dobré zahriať sa chutným nápojom. Obľúbený punč podľa nášho receptu si môžete pripraviť aj bez alkoholu a tak si na ňom môžu pomaškrtiť aj deti.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Laura Witteková/Dobré jedlo
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C0MmEF1t7Pc
Galéria k článku

Poteší deti a ohúri návštevu. Vychutnajte si lahodný jablkový punč, ktorý zahreje telo a pohladí dušu. Táto voňavá zimná pochúťka kombinuje sladkosť jabĺk, osviežujúci nádych citrusov a korenisté arómy škorice, klinčekov a badiánu. S nadýchanou šľahačkou a rozmarínovou dekoráciou sa stane stredobodom každej zimnej chvíle – či už počas sviatkov, alebo pri útulných večeroch doma.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Nealkoholický jablkový punč.
JABLKOVÝ PUNČ
4 POHÁRE (KAŽDÝ 200 ML), PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 2 MINÚTY, LÚHOVANIE
Potrebujete:
- 1 biopomaranč
- 750 ml jablkovej šťavy
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- pol lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru
- 1 tyčinka škorice
- 2 klinčeky
- 1 badián
- 2 vetvičky rozmarínu
- 200 ml šľahačkovej smotany 33 %
- škoricový cukor na posypanie
POSTUP:
- Pomaranč opláchnite horúcou vodou, osušte a ošúpte vrchnú časť kôry.
- Z ošúpaného pomaranča vytlačte šťavu a spolu s jablkovou šťavou všetko vlejte do hrnca. Pridajte pomarančovú kôru, citrónovú šťavu, zázvor, škoricu, klinčeky, badián a umytý rozmarín.
- Zmes priveďte do varu, odstavte z ohňa a nechajte lúhovať približne 30 minút. Potom punč prelejte cez sitko, opäť ho zohrejte a nalejte do pohárov.
- Šľahačkovú smotanu vyšľahajte a do každého pohára naložte pekný kopček. Ozdobte plátkom pomaranča, vetvičkou rozmarínu a môžete podávať.