Dobrých pagáčikov nie je nikdy dosť! Vyskúšajte tento nový recept na tekvicové pagáče, po ktorých sa u vás doma zapráši...
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Máte radi klasické oškvarkové alebo syrové? Tento rok upečte na Silvestra aj špeciálne tekvicové pagáčiky podľa receptu kuchárky Dobrého jedla Veroniky Kollárovej - vrelo vám ich odporúčame!
Zdroj: Laura Witteková
Tekvicové pagáče chutia fantasticky - výborný recept!
Tekvicové pagáče
35 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 12 AŽ 15 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 300 g polohrubej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička soli
- štvrť lyžičky mletého čierneho korenia
- 150 g studeného masla
- 100 g syra čedar
- 125 ml kyslej smotany
- 50 g tekvicového pyré
Na potieranie a posypanie:
- 1 vajce
- 50 g syra čedar
- tekvicové semiačka
POSTUP:
-
Do veľkej misy vsypte múku, kypriaci prášok, soľ, korenie a premiešajte. Pridajte na kocky nakrájané studené maslo, syr, smotanu a tekvicové pyré. Zmes premiešajte, ale nepremieste. V ceste pokojne môžu byť aj kúsky masla. Potom cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte na dve hodiny do chladničky.
-
Odležané cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 1,5 cm a vykrajujte malé okrúhle pagáčiky. Tie poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte syrom a nasekanými tekvicovými semiačkami.
-
Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 12 až 15 minút. Dobrú chuť!