Reklama

Nadýchané TEKVICOVÉ PAGÁČE: Budete z nich nadšení!

Tekvicové pagáče chutia fantasticky - výborný recept!

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Dobrých pagáčikov nie je nikdy dosť! Vyskúšajte tento nový recept na tekvicové pagáče, po ktorých sa u vás doma zapráši...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Božské PAGÁČIKY:TOP RECEPTY na oškvarkové, syrové, zemiakové aj cesnakové! Teaser
    Zdroj: NMH

    Máte radi klasické oškvarkové alebo syrové? Tento rok upečte na Silvestra aj špeciálne tekvicové pagáčiky podľa receptu kuchárky Dobrého jedla Veroniky Kollárovej - vrelo vám ich odporúčame!

    Zdroj: Laura Witteková

    Tekvicové pagáče chutia fantasticky - výborný recept!

    Tekvicové pagáče

    35 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 12 AŽ 15 MINÚT
    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 300 g polohrubej múky
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • 1 lyžička soli
    • štvrť lyžičky mletého čierneho korenia
    • 150 g studeného masla
    • 100 g syra čedar
    • 125 ml kyslej smotany
    • 50 g tekvicového pyré

    Na potieranie a posypanie:

    • 1 vajce
    • 50 g syra čedar
    • tekvicové semiačka

    POSTUP:

    1. Do veľkej misy vsypte múku, kypriaci prášok, soľ, korenie a premiešajte. Pridajte na kocky nakrájané studené maslo, syr, smotanu a tekvicové pyré. Zmes premiešajte, ale nepremieste. V ceste pokojne môžu byť aj kúsky masla. Potom cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte na dve hodiny do chladničky.

    2. Odležané cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 1,5 cm a vykrajujte malé okrúhle pagáčiky. Tie poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte syrom a nasekanými tekvicovými semiačkami.

    3. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 12 až 15 minút. Dobrú chuť!

    Autori článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.