Musaka s hovädzím mäsom
- Dĺžka prípravy (min): 95
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 ks väčšiu cibuľu
- 250 g paradajok
- 250 g papriky
- 500 g zemiakov
- 200 ml smotany na varenie
- 2 ks vajcia
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks olej
Postup
Krok 1
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji. Pridáme pomleté mäso, osolíme, okoreníme a dusíme asi 20 minút.
Krok 2
Zemiaky aj so šupkou uvaríme vo vriacej osolenej vode. Necháme vychladnúť, potom olúpeme a pokrájame na kolieska. Papriky zbavíme jadrovníkov a spolu s paradajkami pokrájame na kolieska.
Krok 3
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Zapekaciu misku vymastíme olejom. Na dno poukladáme časť zemiakov, pomleté mäso, kolieska papriky a paradajok. Prípadne postup zopakujeme. Ako posledná príde vrstva zemiakov. Misku zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút.
Krok 4
Keď je zmes čiastočne zapečená, zalejeme ju smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajcia. Vložíme späť do horúcej rúry už bez alobalu, teplotu zvýšime na 200 °C a zapečieme dozlatista.