Suroviny
Potrebujeme:
- 400 gmletého hovädzieho mäsa
- 1 ksväčšiu cibuľu
- 250 gparadajok
- 250 gpapriky
- 500 gzemiakov
- 200 mlsmotany na varenie
- 2 ksvajcia
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
- 1 ksolej
Postup
krok
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji. Pridáme pomleté mäso, osolíme, okoreníme a dusíme asi 20 minút.
krok
Zemiaky aj so šupkou uvaríme vo vriacej osolenej vode. Necháme vychladnúť, potom olúpeme a pokrájame na kolieska. Papriky zbavíme jadrovníkov a spolu s paradajkami pokrájame na kolieska.
krok
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Zapekaciu misku vymastíme olejom. Na dno poukladáme časť zemiakov, pomleté mäso, kolieska papriky a paradajok. Prípadne postup zopakujeme. Ako posledná príde vrstva zemiakov. Misku zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút.
krok
Keď je zmes čiastočne zapečená, zalejeme ju smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajcia. Vložíme späť do horúcej rúry už bez alobalu, teplotu zvýšime na 200 °C a zapečieme dozlatista.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
