Reklama

Musaka s hovädzím mäsom

Reklama

Musaka s hovädzím mäsom

  • Dĺžka prípravy (min): 95
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 ks väčšiu cibuľu
  • 250 g paradajok
  • 250 g papriky
  • 500 g zemiakov
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji. Pridáme pomleté mäso, osolíme, okoreníme a dusíme asi 20 minút.

Krok 2

Zemiaky aj so šupkou uvaríme vo vriacej osolenej vode. Necháme vychladnúť, potom olúpeme a pokrájame na kolieska. Papriky zbavíme jadrovníkov a spolu s paradajkami pokrájame na kolieska.

Krok 3

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Zapekaciu misku vymastíme olejom. Na dno poukladáme časť zemiakov, pomleté mäso, kolieska papriky a paradajok. Prípadne postup zopakujeme. Ako posledná príde vrstva zemiakov. Misku zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút.

Krok 4

Keď je zmes čiastočne zapečená, zalejeme ju smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajcia. Vložíme späť do horúcej rúry už bez alobalu, teplotu zvýšime na 200 °C a zapečieme dozlatista.