Reklama

Megahuby: Šampiňóny portobello so špenátovou plnkou

Reklama

Megahuby: Šampiňóny portobello so špenátovou plnkou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 3
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks veľké šampiňóny portobello
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g balkánskeho syra
  • 2 ks sušené paradajky
  • polovica ks menšej cukety
  • 1 ks biela cibuľa
  • 1 ks maslo
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Zo šampiňónov portobello zrežeme nožičky a pokrájame ich. Jedno portobello nakrájame na kúsky.

Krok 2

V panvici na rozpustenom masle speníme cibuľu pokrájanú nadrobno. Vsypeme kúsky portobella aj s pokrájanými nožičkami, osolíme, okoreníme a pečieme pár minút.

Krok 3

V druhej panvici na troche oleja opečieme cuketu pokrájanú na kúsky. Naparené lístky špenátu posekáme a po vychladnutí zmiešame s opečenou cuketou. Pridáme nakrájané sušené paradajky a vychladnuté portobello s cibuľou. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame kúsky balkánskeho syra.

Krok 4

Šampiňóny rozložíme do zapekacej misy a naplníme ich pripravenou špenátovou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Šampiňóny portobello so špenátovou plnkou ozdobíme šalátom.