Megahuby: Šampiňóny portobello so špenátovou plnkou
15. 11. 2014, 20:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:09)

Megahuby: Šampiňóny portobello so špenátovou plnkou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks veľké šampiňóny portobello
- 100 g čerstvého špenátu
- 100 g balkánskeho syra
- 2 ks sušené paradajky
- polovica ks menšej cukety
- 1 ks biela cibuľa
- 1 ks maslo
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks soľ
- 1 ks olej
Postup
Krok 1
Zo šampiňónov portobello zrežeme nožičky a pokrájame ich. Jedno portobello nakrájame na kúsky.
Krok 2
V panvici na rozpustenom masle speníme cibuľu pokrájanú nadrobno. Vsypeme kúsky portobella aj s pokrájanými nožičkami, osolíme, okoreníme a pečieme pár minút.
Krok 3
V druhej panvici na troche oleja opečieme cuketu pokrájanú na kúsky. Naparené lístky špenátu posekáme a po vychladnutí zmiešame s opečenou cuketou. Pridáme nakrájané sušené paradajky a vychladnuté portobello s cibuľou. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame kúsky balkánskeho syra.
Krok 4
Šampiňóny rozložíme do zapekacej misy a naplníme ich pripravenou špenátovou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Šampiňóny portobello so špenátovou plnkou ozdobíme šalátom.