tvarohový trhanec

Dobré jedlo/Laura Witteková

Malé tvarohové POKUŠENIE: Zamaškrťte si na lievancoch, trhanci i palacinkách

Tvaroh sa dá v kuchyni využiť na mnoho spôsobov - môžete ho ochutiť na sladko - medom, orieškami, ovocím, či na slano - zmiešať s cesnakom, bylinkami, s paprikou alebo aj sardinkami.

PALACINKY Z TVAROHOVÉHO CESTA

palacinky
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Asi 16 kusov, 30 minút + 60 minút odstátie

Potrebujete:

  • 200 ml mlieka
  • 30 g kryštálového cukru
  • štipku soli
  • 2 vajcia
  • 200 g jemného tvarohu (s 3 až 4 %-ným obsahom tuku)
  • 160 g hladkej múky
  • jahodový džem
  • nasucho opečené plátky mandlí
  • práškový cukor na posypanie
  • olej na pečenie

POSTUP:

  1. Do 100 ml mlieka vmiešajte cukor, soľ, vajcia a tvaroh. Zmes metličkou prešľahajte. Postupne primiešajte múku a zvyšné mlieko. Cesto nechajte asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
  2. Panvicu na pečenie zľahka potrite olejom a upečte tenké palacinky.
  3. Palacinky natrite džemom, preložte, posypte mandľovými lupienkami a práškovým cukrom.