Reklama

Tvarohové HALUŠKY so smotanou a pažítkou: Ešte teplé posypte syrom

halusky

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Slovenská klasika, ktorú sme si prispôsobili.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 1 štipka soli
  • 2 lyžice olivového extra panenského oleja
  • 2 ks menšie vajcia
  • 4 lyžice detskej krupice

Na smotanu:

  • 1 ks kyslá smotana
  • 1 lyžica sladkej smotany
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 1 ks mleté farebné korenie
  • 1 lyžica vegety (bez glutamanu)
  • 1 lyžica medovej horčice
  • 1 ks strúhaný eidam a pažítka na posypanie

Postup

Krok 1

Z tvarohu zlejte prebytočnú vodu a v miske ho rozmiešajte so soľou, s olejom, vajcami a krupicou. Vypracujte nelepivé a dobre tvarovateľné cesto. 

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Ako si krok za krokom pripraviť ovocnú krémovú tortu s jahodami a jogurtom

    Krok 2

    V hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu. Pomocou lyžice namočenej v studenej vode tvarujte väčšie halušky. Asi po 8 minútach varenia vyplávajú na povrch. Odoberte ich dierkovanou naberačkou, nechajte odkvapkať a preložte do misy. Pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. 

    Krok 3

    Obe smotany vymiešajte s očisteným a pretlačeným cesnakom, korením, vegetou a s horčicou. Teplé halušky posypte syrom, pažítkou a podávajte s ochutenou smotanou.

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!