Tvarohové HALUŠKY so smotanou a pažítkou: Ešte teplé posypte syrom
19. 2. 2022, 12:32 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Slovenská klasika, ktorú sme si prispôsobili.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 1 štipka soli
- 2 lyžice olivového extra panenského oleja
- 2 ks menšie vajcia
- 4 lyžice detskej krupice
Na smotanu:
- 1 ks kyslá smotana
- 1 lyžica sladkej smotany
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 ks mleté farebné korenie
- 1 lyžica vegety (bez glutamanu)
- 1 lyžica medovej horčice
- 1 ks strúhaný eidam a pažítka na posypanie
Postup
Krok 1
Z tvarohu zlejte prebytočnú vodu a v miske ho rozmiešajte so soľou, s olejom, vajcami a krupicou. Vypracujte nelepivé a dobre tvarovateľné cesto.

Video Player is loading.
Postup: Ako si krok za krokom pripraviť ovocnú krémovú tortu s jahodami a jogurtomKrok 2
V hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu. Pomocou lyžice namočenej v studenej vode tvarujte väčšie halušky. Asi po 8 minútach varenia vyplávajú na povrch. Odoberte ich dierkovanou naberačkou, nechajte odkvapkať a preložte do misy. Pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte.
Krok 3
Obe smotany vymiešajte s očisteným a pretlačeným cesnakom, korením, vegetou a s horčicou. Teplé halušky posypte syrom, pažítkou a podávajte s ochutenou smotanou.