Reklama

Kysnuté JAHODOVÉ KOLÁČIKY s rebarborou: Výborný RECEPT budete piecť každú sezónu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    KYSNUTÉ JAHODOVO-REBARBOROVÉ KOLÁČIKY mäkučké ako obláčik.
    Reklama
    Tatiana Kubicová

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Jahody a rebarbora sú chutná dvojica, ktorá má sezónu v rovnakom čase. Užite si ich v kysnutých koláčikoch podľa receptu cukrárky Veroniky. S videoreceptom sa vám podaria ako z nášho časopisu!

    Dobrý tip: Vďaka strúhanke, ktorú nasypete pod rebarboru a jahody, nebudú koláčiky rozmočené. Celý recept nájdete aj spísaný nižšie:

    Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

    Kysnuté jahodovo-rebarborové koláčiky.

    KYSNUTÉ JAHODOVO-REBARBOROVÉ KOLÁČIKY

    20 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 20-25 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 60 g masla
    • 100 ml mlieka
    • 70 ml šľahačkovej smotany
    • 14 g čerstvého droždia
    • 2 lyžice práškového cukru
    • 360 g hladkej múky
    • 2 žĺtky + na potretie
    • pol lyžičky soli
    • 2 lyžice púpavového sirupu
    • 30-40 jahôd
    • 2 stonky rebarbory

    Na strúhanku:

    • 2 lyžice strúhanky
    • 1 lyžica masla

    Na mrveničku:

    • 50 až 70 g hladkej múky
    • 4 lyžice práškového cukru
    • 30 g rozpusteného masla
    • 2 lyžice púpavového sirupu

    POSTUP:

    1. Do misy vlejte roztopené a trochu vychladnuté maslo. Pridajte vlažné mlieko a smotanu, lyžicu práškového cukru, rozmrvené droždie a premiešajte. Misku zakryte a nechajte aspoň 10 minút na teplom suchom mieste, aby vzišiel kvások.
    2. Do veľkej misy preosejte múku, pridajte soľ, druhú lyžicu cukru, žĺtky, púpavový sirup a kvások. Všetko spolu vymieste na hladké cesto. Cesto jemne poprášte múkou, zakryte a nechajte aspoň hodinu kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
    3. Zatiaľ pripravte strúhanku: Na panvici roztopte maslo a do zlatista na ňom opražte strúhanku.
    4. Nachystajte aj mrveničku: Múku v miske zmiešajte s cukrom, prilejte roztopené maslo a sirup. Prstami spracujte na mrveničku.
    5. Vykysnuté cesto preložte na dosku a rozdeľte na 20 rovnakých častí. Kaž­dú časť vypracujte do tvaru guľôčky a položte na plech vyložený papierom na pečenie. Guľôčky prikryte a nechajte znovu 15 minút podkysnúť. Do vykysnutých guľôčok urobte dnom pohárika jamku. Potrite vyvýšené okraje žĺtkom a na dno každej jamky nasypte za lyžicu strúhanky a rozprestrite ju po celej ploche jamky. Na strúhanku položte za lyžicu na drobno nakrájanej rebarbory a tri až štyri jahody. Ak máte jahody veľké, prekrojte ich na menšie kúsky. Nakoniec posypte koláčiky mrveničkou.
    6. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °Ca pečte 20-25 minút, aby okraje boli krásne zlaté. Koláčiky nechajte vychladnúť a potom sa už do nich môžete pustiť.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.