Reklama

Korenený BRUSNICOVÝ PUNČ vás zohreje počas adventu: Výborný RECEPT!

Korenený brusnicový punč.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hoci sa podáva chladený, brusnicový punč plný korenia a ešte niečoho navyše, vás spoľahlivo zahreje. Vyskúšajte tento výborný recept!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Medovníkové variácie: Vyskúšajte čarovné nápady na Vianoce

    Pripravte si brusnicový sirup a korenený sirup, nech ste vždy nachystaní spraviť punč, ktorý skutočne zahreje, aj keď sa podáva chladený. Na náš overený a jednoduchý recept sa môžete spoľahnúť! Korenený brusnicový punč z vás urobí z vás kráľovnú, či kráľa punčovej sezóny!

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Korenený brusnicový punč.

    KORENENÝ BRUSNICOVÝ PUNČ

    8 POHÁROV (KAŽDÝ 200 ML), PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 5 MINÚT, CHLADENIE

    Potrebujete:

    • 125 ml vody
    • 200 g čerstvých alebo mrazených brusníc
    • 50 g medu
    • 4 plátky čerstvého zázvoru
    • 5 klinčekov
    • 2 paličky škorice
    • 500 ml brusnicového džúsu
    • 250 ml pomarančového džúsu
    • 360 ml vodky
    • 350 ml sódy

    Na korenený cukor:

    • 2 lyžičky mletej škorice
    • 1 lyžička sušeného zázvoru
    • pol lyžičky kardamómu
    • štvrť lyžičky mletého muškátového orieška
    • štipka mletého nového korenia
    • štipka mletých klinčekov
    • štipka mletého bieleho korenia
    • 70 g krupicového cukru

    POSTUP:

    1. Do hrnca dajte vodu, brusnice, med, zázvor, klinčeky, škoricové tyčinky a priveďte do varu. Varte 5 minút, kým brusnice nezačnú praskať, potom odstráňte z ohňa. Nechajte vychladnúť. Odstráňte plátky zázvoru aj klinčeky so škoricou. Jednu tretinu uvarených brusníc odložte bokom a ostatné brusnice preceďte cez sitko. Dobre ich postláčajte, aby z nich vyšlo čo najviac šťavy a chuti. Vzniknutý sirup môžete naliať do fľaše a uložiť v chladničke.
    2. Vo veľkom džbáne zmiešajte brusnicový sirup, brusnicový džús, pomarančový džús a vodku. Vložte do chladničky a pred podávaním dolejte sódu.
    3. Okraje pohárov potrite citrónovou šťavou a namočte do koreneného cukru, ktorý pripravíte zmiešaním všetkých surovín. Potom do pohárov nalejte punč, pridajte plátky pomaranča a odložené brusnice.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.