roštenka

Dobré jedlo/Valentína Nídelová

Keby si Slováci volili 10 NAJOBĽÚBENEJŠÍCH jedál, bolo by tam určite TOTO! (RECEPTY)

Máme svojich favoritov. A nech už pochádzajú z našich dolín a hôr, alebo nám ich priviali tatarské vpády, či varili maďarské prababičky, sú to jedlá, na ktoré máme chuť vždy!

SEGEDÍNSKY GULÁŠ

segedínsky guláš
Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová

4 PORCIE, 90 MINÚT

Potrebujete:

  • 600 g bravčového pliecka (alebo stehna)
  • 3 stredne veľké cibule
  • 1-2 lyžice maďarskej mletej sladkej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku (nemusia byť)
  • 1 lyžičku mletej rasce
  • 2 bobkové listy
  • voda alebo vývar, ak treba
  • 600 g kvasenej kapusty
  • soľ, mleté čierne korenie
  • bravčovú masť
  • zemiak alebo smotana na šľahanie + hladká múka na zahustenie
  • knedľa a kyslá smotana na podávanie

Postup je na druhej strane...