Postup

 krok

Mleté mäso dáme do misy, pridáme cibuľovú a cesnakovú pastu, nadrobno pokrájanú čili papričku a vajce. Osolíme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou, ochutíme korením na fašírky, lístkami tymianu, dobre premiešame a zahustíme strúhankou.

 krok

Z masy vytvarujeme menšie karbonátky a prudko ich opečieme v panvici na oleji z oboch strán. Po opečení ich vyberieme a odložíme.

 krok

Cibuľu pokrájanú na kocky speníme v širšom hrnci na oleji. Pridáme lúpané paradajky, paradajkovú omáčku, prelisovaný cesnak, premiešame a dusíme asi 10 minút.

 krok

Omáčku preložíme do zapekacej misy a navrch uložíme opečené fašírky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 20 minút. Potom pridáme do misy mozzarellu pokrájanú na menšie kúsky a dopečieme.

Kategórie