Urobte V JEDNOM HRNCI: Zapečené guľky v paradajkovej omáčke
Pre poriadnych hladošov.
- 70 min.
- porcie: 5
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 gmletého hydinového mäsa
- 350 gmletého bravčového mäsa
- 1 kscibuľová a cesnaková pasta
- 1 ksmleté korenie na fašírky
- 1 kssoľ
- 1 ksmletá sladká červená paprika
- pol ksčili papričky
- 1 kslístky tymianu
- 1 ksvajce
- trocha ksstrúhanky
- 1 kskonzerva lúpaných paradajok
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 250 mlochutenej paradajkovej omáčky
- 1 kscibuľa
- 100 gmozzarelly
- 1 ksolej
Postup
krok
Mleté mäso dáme do misy, pridáme cibuľovú a cesnakovú pastu, nadrobno pokrájanú čili papričku a vajce. Osolíme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou, ochutíme korením na fašírky, lístkami tymianu, dobre premiešame a zahustíme strúhankou.
krok
Z masy vytvarujeme menšie karbonátky a prudko ich opečieme v panvici na oleji z oboch strán. Po opečení ich vyberieme a odložíme.
krok
Cibuľu pokrájanú na kocky speníme v širšom hrnci na oleji. Pridáme lúpané paradajky, paradajkovú omáčku, prelisovaný cesnak, premiešame a dusíme asi 10 minút.
krok
Omáčku preložíme do zapekacej misy a navrch uložíme opečené fašírky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 20 minút. Potom pridáme do misy mozzarellu pokrájanú na menšie kúsky a dopečieme.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
