Reklama
Kapustnica s bravčovým kolenom
- Dĺžka prípravy (min): 100
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks menšie bravčové koleno
- 1 ks 200 g údeného mäsa
- 1 ks sušené slivky
- 1 ks 10 g sušených húb
- 1 ks klobása
- 1 ks kyslá kapusta
- 4 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks cibuľa
- 1 ks olej
- 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:14:"celá ks rasca";i:12;s:29:"1 ks mletá červená paprika";i:13;s:18:"1 ks hladká múka";i:14;s:19:"1 ks kyslá smotana
Postup
Krok 1
Umyté koleno vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, osolíme a dáme ho variť. K takmer uvarenému kolenu pridáme kyslú kapustu, údené mäso, sušené slivky, vopred namočené huby, pokrájanú klobásu a olúpané strúčiky cesnaku. Ochutíme celou rascou, mletým čiernym korením a spolu dovaríme do mäkka.
Krok 2
Uvarené koleno vyberieme, kožu odstránime a mäso oberieme od kosti. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú posypeme hladkou múkou a pripravíme zápražku. Odstavíme, vmiešame mletú papriku, premiešame a vlejeme do kapustnice. 20 minút povaríme. Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou.