Reklama

Kačica pečená na hruškách

Reklama

Kačica pečená na hruškách

  • Dĺžka prípravy (min): 145
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks kačicu (2,3 kg)
  • 4 ks hrušky
  • pol ks ČL mletej škorice
  • pol ks ČL sušeného tymianu
  • 50 g masla
  • 150 ml červeného vína
  • 400 ml vývaru
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Kačicu umyjeme a osušíme. Zvonku aj znútra ju dobre osolíme. Umyté hrušky pokrájame na štvrtky a zbavíme stopky a jadrovníka.

Krok 2

Do vnútra kačice dáme 8 štvrtiek hrušiek, kúsky masla, tymian a škoricu. Otvor zašijeme kuchynskou niťou. Podlejeme vínom a polovicou horúceho vývaru. Pekáč zakryjeme alobalom. V rúre predhriatej na 180 °C pečieme 45 minút.

Krok 3

Ku kačici pridáme zvyšné štvrtky hrušiek a pečieme ďalšiu pol až trištvrte hodinu. Počas pečenia kačicu polievame výpekom, a ak treba, podlejeme vývarom.

Krok 4

Pekáč odkryjeme a teplotu zvýšime na 190 °C. Kačicu dopečieme do zlatista.