Kačica pečená na hruškách
- Dĺžka prípravy (min): 145
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks kačicu (2,3 kg)
- 4 ks hrušky
- pol ks ČL mletej škorice
- pol ks ČL sušeného tymianu
- 50 g masla
- 150 ml červeného vína
- 400 ml vývaru
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Kačicu umyjeme a osušíme. Zvonku aj znútra ju dobre osolíme. Umyté hrušky pokrájame na štvrtky a zbavíme stopky a jadrovníka.
Krok 2
Do vnútra kačice dáme 8 štvrtiek hrušiek, kúsky masla, tymian a škoricu. Otvor zašijeme kuchynskou niťou. Podlejeme vínom a polovicou horúceho vývaru. Pekáč zakryjeme alobalom. V rúre predhriatej na 180 °C pečieme 45 minút.
Krok 3
Ku kačici pridáme zvyšné štvrtky hrušiek a pečieme ďalšiu pol až trištvrte hodinu. Počas pečenia kačicu polievame výpekom, a ak treba, podlejeme vývarom.
Krok 4
Pekáč odkryjeme a teplotu zvýšime na 190 °C. Kačicu dopečieme do zlatista.