Reklama

Jednoduchá a chutná večera: ZEMIAKY SO SLANINKOU A ZELENOU FAZUĽKOU budú hotové šup-šup

Zemiaky so slaninkou a zelenou fazuľkou.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Ak hľadáte rýchly a chutný recept, pečené zemiaky so slaninkou a zelenou fazuľkou sú tým správnym výberom! Túto lahodnú pochúťku máte hotovú približne za pol hodiny.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dokonalé zimné jedlo PEČENÉ ZEMIAKY: Vylepšite ich chutnými plnkami!

    ZEMIAKY SO SLANINKOU A ZELENOU FAZUĽKOU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Zemiaky so slaninkou a zelenou fazuľkou.

    Potrebujete:

    • 1,5 kg zemiakov
    • 300 g slaniny
    • 300 g zelených fazuliek
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olivový olej

    Na dresing:

    • 60 ml olivového oleja
    • 1 lyžica bieleho vínneho octu
    • 1 lyžica citrónovej šťavy
    • 1 lyžica dijonskej horčice

    POSTUP:

    1. Rúru predhrejte na 200 °C. Všetky prísady na dresing spolu premiešajte, osoľte a okoreňte.
    2. Zemiaky očistite, rozkrojte na polovice, slaninku nakrájajte na obdĺžniky. Zmiešajte s 2 lyžicami oleja rovno na plechu, osoľte, okoreňte a dajte piecť na 20-25 minút. Občas premiešajte.
    3. Fazuľky naparte alebo prehrejte na oleji. Potom ich zmiešajte s pečenými zemiakmi. Podávajte preliate dresingom.