Jednoduchá a chutná večera: ZEMIAKY SO SLANINKOU A ZELENOU FAZUĽKOU budú hotové šup-šup
31. 1. 2024, 17:02 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Ak hľadáte rýchly a chutný recept, pečené zemiaky so slaninkou a zelenou fazuľkou sú tým správnym výberom! Túto lahodnú pochúťku máte hotovú približne za pol hodiny.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Gurmet
Galéria k článku
18 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Dokonalé zimné jedlo PEČENÉ ZEMIAKY: Vylepšite ich chutnými plnkami!ZEMIAKY SO SLANINKOU A ZELENOU FAZUĽKOU
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zemiaky so slaninkou a zelenou fazuľkou.
Potrebujete:
- 1,5 kg zemiakov
- 300 g slaniny
- 300 g zelených fazuliek
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
Na dresing:
- 60 ml olivového oleja
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica dijonskej horčice
POSTUP:
- Rúru predhrejte na 200 °C. Všetky prísady na dresing spolu premiešajte, osoľte a okoreňte.
- Zemiaky očistite, rozkrojte na polovice, slaninku nakrájajte na obdĺžniky. Zmiešajte s 2 lyžicami oleja rovno na plechu, osoľte, okoreňte a dajte piecť na 20-25 minút. Občas premiešajte.
- Fazuľky naparte alebo prehrejte na oleji. Potom ich zmiešajte s pečenými zemiakmi. Podávajte preliate dresingom.