Reklama

Je čas pripraviť domáci KÁVOVÝ LIKÉR: Nech môžete cuckať celý advent!

Domáci kávový likér.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Lahodný domáci likér spríjemní advent, sviatky, ale môže byť aj efektný darček pre blízkych. Máme pre vás výborný recept na kávový likér.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepší domáci vaječný likér: Pripravte si originálny sladký nápoj podľa nášho videoreceptu

    Doprajte kávovému likéru čas na vyzretie. Po odležaní získa likér svoju hĺbku a darček pre rodinu a priateľov máte hotový už vopred! Chutný domáci likér je lahodné pitie na predvianočné obdobie, ale nezabudnite si z neho odložiť aj na sviatky! A samozrejme, pite s rozumom a až od 18 rokov!

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Domáci kávový likér.

    KÁVOVÝ LIKÉR

    3 FĽAŠE (KAŽDÁ 300 ML), PRÍPRAVA 15 MINÚT, ODLEŽANIE

    Potrebujete:

    • 250 ml silného espresa
    • 1 vanilkový struk
    • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
    • 500 ml kvalitného rumu

    POSTUP:

    1. Pripravte si silnú kávu. Do ešte horúcej kávy pridajte semiačka z vanilkového struku, dobre rozmiešajte a nechajte vychladnúť.
    2. Do vychladnutej vanilkovej kávy zamiešajte kondenzované mlieko a rum.
    3. Naplňte do menších fľašiek, uložte na dva týždne na chladnom a tmavom mieste. Občas fľašky pretrepte.
    4. Po odležaní likér prelejte cez sitko, nalejte do čistých fľašiek. Uchovávajte v chladničke.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.