Reklama

Jarný šalát, ktorý bude chutiť: Šalát s tuniakom, vajcom a olivami

Stockfood

Zdroj: Stockfood

Reklama

Jarný šalát, ktorý bude chutiť: Šalát s tuniakom, vajcom a olivami

  • Dĺžka prípravy (min): 25
  • Počet porcií: 1
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks hlávka ľadového šalátu (prípadne 2 šalátové srdiečka)
  • 1 ks červená cibuľa
  • 1 ks uhorka
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 ks za hrsť čiernych olív
  • 1 ks za hrsť strukov mladého hrášku
  • 4 ks uvarené vajcia
  • 2 ks konzervy tuniaka v olivovom oleji

Na zálievku:

  • 150 ml olivového oleja (použite aj tuniakový olej z konzervy)
  • 1 lyžica francúzskej horčice s medom
  • 3 lyžice vínneho octu
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Šalát rozoberte na listy, opláchnite a nechajte osušiť na utierke. Vložte do hlbokej misy. Ošúpanú cibuľu nakrájajte na tenké mesiačiky. Umytú uhorku prekrojte, vydlabte dužinu a nakrájajte na plátky. Pridajte ju s cibuľou, olivami, paradajkami a s hráškom do misy.

Krok 2

Tuniaka z konzervy sceďte a olej odložte na zálievku. Natrhajte ho na kúsky do šalátu a zľahka premiešajte.

Krok 3

Zálievku pripravte vymiešaním oleja z tuniaka (doplňte ho čistým olivovým olejom), horčice, octu a cesnaku.

Krok 4

Ochuťte ho soľou, čerstvo pomletým čiernym korením a prelejte cez šalát. Premiešajte šalátovým príborom a rozdeľte do dvoch misiek. Navrch poukladajte polovice uvarených vajec.