Jarný šalát, ktorý bude chutiť: Šalát s tuniakom, vajcom a olivami
5. 4. 2017, 14:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:13)

Zdroj: Stockfood
Jarný šalát, ktorý bude chutiť: Šalát s tuniakom, vajcom a olivami
- Dĺžka prípravy (min): 25
- Počet porcií: 1
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks hlávka ľadového šalátu (prípadne 2 šalátové srdiečka)
- 1 ks červená cibuľa
- 1 ks uhorka
- 100 g cherry paradajok
- 1 ks za hrsť čiernych olív
- 1 ks za hrsť strukov mladého hrášku
- 4 ks uvarené vajcia
- 2 ks konzervy tuniaka v olivovom oleji
Na zálievku:
- 150 ml olivového oleja (použite aj tuniakový olej z konzervy)
- 1 lyžica francúzskej horčice s medom
- 3 lyžice vínneho octu
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Šalát rozoberte na listy, opláchnite a nechajte osušiť na utierke. Vložte do hlbokej misy. Ošúpanú cibuľu nakrájajte na tenké mesiačiky. Umytú uhorku prekrojte, vydlabte dužinu a nakrájajte na plátky. Pridajte ju s cibuľou, olivami, paradajkami a s hráškom do misy.
Krok 2
Tuniaka z konzervy sceďte a olej odložte na zálievku. Natrhajte ho na kúsky do šalátu a zľahka premiešajte.
Krok 3
Zálievku pripravte vymiešaním oleja z tuniaka (doplňte ho čistým olivovým olejom), horčice, octu a cesnaku.
Krok 4
Ochuťte ho soľou, čerstvo pomletým čiernym korením a prelejte cez šalát. Premiešajte šalátovým príborom a rozdeľte do dvoch misiek. Navrch poukladajte polovice uvarených vajec.