objednať časopis
všetky kategórie

JablkoBRANIE je v plnom prúde: Poďte s nami piecť neobyčajné JABLKOVÉ DEZERTY

JABLKOVÉ „LÍZANKY“

Jablkové lízanky.
Jablkové lízanky.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

10 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, CHLADENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

Na karamelovú omáčku:

  • 150 g krupicového cukru
  • 60 ml šľahačkovej smotany
  • pol lyžice masla

Na lízanky:

  • 2 jablká
  • 100 g tmavej čokolády
  • 100 g bielej čokolády
  • za hrsť vlašských orechov
Makové lievančeky s citrónovým krémom a černicami.
Čítajte viac
Recept na LENIVÉ RAŇAJKY: Makové LIEVANČEKY s citrónovým krémom sú pôžitkársky skvost

POSTUP

  1. V hrnci s hrubším dnom začnite roztápať cukor na karamel. Cukor nemiešajte, iba jemne krúžte hrncom, aby sa cukor odlepil od strán hrnca. Keď je cukor skaramelizovaný a má zlatú farbu, odstavte ho a prilejte horúcu smotanu. Pozor, zmes bude silno bublať. Nakoniec zamiešajte maslo a nechajte vychladnúť.
  2. Nad vodnou parou roztopte tmavú aj bielu čokoládu. Čokolády preneste do cukrár­skeho vrecka a nechajte chvíľku chladnúť.
  3. Jablká nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm a do spodnej strany každého kúska vtlačte paličku. Poukladajte ich na papier na pečenie. Zoberte vrecko s tmavou čokoládou, odstrihnite rožtek a nastriekajte čokoládu na jablká. To isté urobte aj s bielou čokoládou a karamelom. Postup môžete niekoľkokrát opakovať a vytvoriť tak pekné vzory. Nakoniec posypte ozdobené „lízanky“ nasekanými orechmi a vložte na 15 minút do chladničky. No a potom už len maškrťte.

Jablkové recepty pokračujú na ďalšej strane >>>

Kategórie