Reklama

Hubová máčanka

Reklama

Hubová máčanka

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 30 g sušených húb
  • 1 ks 100 g údenej klobásy
  • 1 ks 1 l šťavy z kyslej kapusty
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 až 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks 50 g masla
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Huby namočíme na 20 minút do vlažnej vody alebo mlieka. Scedíme a dáme variť do malého množstva vody spolu s celou údenou klobásou.

Krok 2

Do druhého hrnca dáme variť šťavu z kyslej kapusty, cesnak a bobkový list. Asi 200 ml šťavy odlejeme a pripravíme z nej zátrepku tak, že v nej rozmiešame hladkú múku. Ostatnú kapustovú šťavu v hrnci necháme zovrieť a krátko povaríme.

Krok 3

K uvareným hubám a klobáse prilejeme uvarenú šťavu z kyslej kapusty a prilejeme aj zátrepku s múkou. Na miernom ohni varíme za stáleho miešania, kým polievka nezhustne. Do máčanky dáme rozpustené maslo, na ktorom sme opražili nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme mleté černe korenie.

Krok 4

Máčanku servírujeme s klobásou nakrájanou na kolieska a čerstvým chlebom.

Výber pre vás