Reklama

Plnené PIROHY preliate delikátnou omáčkou: Hubová klasika

pirohy

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

My sme z nich paf, budete aj vy.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 50 g masla
  • 3 ks žĺtky
  • 1 ks soľ
  • 100 g hladkej múky
  • 1 ks vajcia a strúhanka na obaľovanie
  • 1 ks masť na vyprážanie

Plnka:

  • 250 g čerstvých húb
  • 40 g masti
  • 40 g cibule
  • 1 ks soľ
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks strúhanka
  • 1 ks mleté čierne korenie

Omáčka:

  • 250 g čerstvých húb
  • trocha ks vody
  • 1 ks soľ
  • 1 ks rasca
  • 250 ml kyslej smotany
  • 30 g hladkej múky

Postup

Krok 1

Olúpané, umyté zemiaky pokrájame, uvaríme v osolenej vode, scedíme ich a roztlačíme. Keď vychladnú, pridáme maslo, žĺtky, múku, soľ a vypracujeme cesto. Na doske posypanej múkou urobíme z cesta šúľok a pokrájame ho na kúsky. Každý rozvaľkáme na placku a naplníme plnkou.

Krok 2

Placku preložíme napoly, okraje postláčame, obalíme rozšľahanými vajcami, strúhankou a vypražíme na rozpálenej masti. Podávame s hubovou omáčkou. Plnka: Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, osolíme a udusíme domäkka.

Krok 3

K vychladnutým hubám pridáme vajcia, mleté čierne korenie a zahustíme strúhankou.