Uvarte si rýchly, výživný a chutný recept, ktorý hravo zvládnete! Vyskúšajte hlivový stroganov. Vďaka hlive prináša množstvo zdravotných benefitov.
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku

Došli vám nápady a opakujete stále tie isté jedlá dookola? Skúste osviežiť staré recepty a priniesť do svojej domácnosti nové chute. Hlivový stroganov je rozhodne receptom, ktorý by ste mali vyskúšať.
Nielenže vás prekvapí svojou bohatou, krémovou chuťou, ale vďaka hlive prináša aj množstvo zdravotných benefitov. Navyše, tento recept je skvelou alternatívou k tradičnému mäsovému stroganovu.
História tradičného stroganovu
Pôvod tohto slávneho pokrmu siaha do 19. storočia. Svoje meno nesie po ruskom šľachticovi Alexanderovi Stroganovovi. Recept vznikol ako kombinácia francúzskej kuchyne, ktorá bola v tej dobe v Rusku veľmi obľúbená, a tradičných domácich surovín.
Pôvodne sa pripravoval z hovädzieho mäsa v krémovej omáčke s horčicou, no časom sa rozšírili rôzne variácie vrátane vegetariánskych verzií, ako je napríklad aj táto s hlivou.
Zdroj: Laura Witteková
Ingediencie potrebné k stroganovu s hovädzím mäsom.
Zaujímavosti o hlive ustricovej
Hliva ustricová nie je len obyčajnou hubou. Je to poklad prírody, ktorý dokáže obohatiť vaše jedlo a zároveň posilniť zdravie. Pôsobí ako prírodné antibiotikum a niet divu, že je veľmi obľúbená nielen v kuchyni, ale aj v tradičnej medicíne.