Reklama

Fotopostup: Krémová zeleninová polievka s tortelinami vás zahreje na tele i na duši

Bohatá polievka vás zasýti na obed i na večeru.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Na večeru či na obed, táto výdatná polievka môže byť pokojne hlavným jedlom. Hotová je raz-dva a výsledok vás prekvapí. S fotopostupom ju zvládne každý!

Pošlite nám fotografie svojich vegetariánskych alebo vegánskych dobrôt s heslom VEGGIE S VERONIKOU a my vyberieme jedného z vás, ktorého odmeníme mixérom Ariete Vintage Blender 568/15, v hodnote 44,90 eura. Vysoký výkon a moderný vintage dizajn prinášajú do vašej kuchyne nádych štýlu. Svoje fotografie posielajte do 4. marca 2025 na emailovú adresu dobrejedlo@newsandmedia.sk.

Zdroj: LAura Wittekova

Tento recept je ideálny na chladné dni, rýchle večere alebo ako ľahký, ale sýty obed. Vyskúšajte ho a vychutnajte si lahodnú chuť tejto zeleninovej polievky

Ak hľadáte lahodnú, výživnú a sýtu polievku, zeleninová polievka s tortellinami je perfektnou voľbou. Kombinuje bohatú chuť zeleniny a sýtosť plnených cestovín, vďaka čomu je ideálna na obed aj ľahkú večeru.

Vedeli ste?
Tortellini pochádzajú z Talianska, konkrétne z regiónu Emilia-Romagna, a sú považované za jednu z najikonickejších talianskych plnených cestovín. Najviac sa spájajú s mestami Bologna a Modena, kde sa pripravujú tradične ručne a servírujú v bohatých vývaroch alebo krémových omáčkach.

Krémová zeleninová polievka s tortelinami

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
POTREBUJETE:

• 3 lyžice olivového oleja
• 1 väčšia cibuľa
• 3 mrkvy
• 3 stonky zeleru
• soľ, čierne korenie
• 3 strúčiky cesnaku
• 2 lyžičky mletej červenej papriky
• 2 lyžice talianskeho korenia
• 600 g krájaných paradajok
• 1 a pol litra zeleninového vývaru
• 1 malá hlavička brokolice
• 350 g syrových tortelín
• 80 ml šľahačkovej smotany
• bazalka
• parmezán

 

Zdroj: Laura Witteková

Na oleji opražte cibuľu

POSTUP:
1. Na zohriaty olej nasypte cibuľu nakrájanú na kocky. Za občasného miešania restujte, kým cibuľa nie je zlatohnedá.

Zdroj: Laura Witteková

Pridajte nakrájanú zeleninu

2. Pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a zeler, soľ, čierne korenie a restujte, kým zelenina nezačne mäknúť, trvá to asi 3 minúty. Potom pretlačte cesnak, pridajte mletú papriku a talianske korenie, minútu prehrejte a vlejte krájané paradajky a vývar. Premiešajte a priveďte do varu.

Zdroj: Laura Witteková

Vložte brokolicu

3. Keď je zelenina skoro mäkká, vsypte na ružičky rozobratú brokolicu, torteliny a varte približne 5 minút.

Zdroj: Laura Witteková

Na záver prilejte smotanu

4. Znížte teplotu, vmiešajte smotanu a všetko spolu prehrejte. Nakoniec ozdobte lístkami bazalky. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

Zdroj: Laura Witteková

Dobrú chuť!

5. Naložte do misiek, posypte parmezánom a podávajte.

Zdroj: Laura Witteková

Bohatá polievka vás zasýti na obed i na večeru.

Autor článku

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.