Reklama

Nedeľná POLIEVKA: Zeleninová s PEČEŇOVÝMI KNEDLIČKAMI bude chutiť každému

Pečeňové knedličky v zeleninovej polievke.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Čo by to bolo za nedeľu bez polievky? Táto zeleninová s pečeňovými haluškami bude hviezdou vášho obeda.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOV

    PEČEŇOVÉ KNEDLIČKY V ZELENINOVEJ POLIEVKE

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Pečeňové knedličky v zeleninovej polievke.

    3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 15-20 MINÚT

    Potrebujete:

    • pol cibule
    • 1 lyžička masla
    • 100 g kuracích pečení
    • 2 lyžice strúhanky
    • 2 lyžice hladkej múky
    • 1 vajce
    • 1 pretlačený strúčik cesnaku
    • majorán, oregano
    • soľ, korenie

    Na polievku:

    • 2 mrkvy
    • 2 petržleny
    • štvrť zeleru
    • pol kalerábu
    • 1 strúčik cesnaku
    • pol póru
    • 1-1,5 l zeleninového (kuracieho vývaru)
    • soľ, korenie
    • 3 lyžice olivového oleja
    • čerstvé oregano na ozdobu

    POSTUP:

    1. Urobte pečeňové knedličky: Na panvici s lyžičkou masla osmažte do zlatista cibuľku nakrájanú na drobno. Dajte bokom a nechajte vychladnúť.
    2. V mixéri rozmixujte pečene, pridajte všetky ostatné suroviny a premiešajte. Nakoniec zapracujte cibuľku – ak je zmes riedka, prisypte ešte trocha strúhanky. Z hmoty tvarujte knedličky a dajte variť do vriacej osolenej vody. Keď knedličky vyplávajú, vyberte ich.
    3. Uvarte polievku: Všetku zeleninu pokrájajte na tenšie pásiky a dajte do hrnca s rozohriatym olivovým olejom. Orestujte a zalejte vývarom. Osoľte, pridajte 3 guľôčky čierneho korenia a varte 15 minút.
    4. Polievku podávajte s pečeňovými knedličkami ozdobenú oreganom.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.