Nedeľná POLIEVKA: Zeleninová s PEČEŇOVÝMI KNEDLIČKAMI bude chutiť každému
24. 9. 2023, 9:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Čo by to bolo za nedeľu bez polievky? Táto zeleninová s pečeňovými haluškami bude hviezdou vášho obeda.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/archív
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
Galéria k článku
28 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOVPEČEŇOVÉ KNEDLIČKY V ZELENINOVEJ POLIEVKE
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Pečeňové knedličky v zeleninovej polievke.
3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 15-20 MINÚT
Potrebujete:
- pol cibule
- 1 lyžička masla
- 100 g kuracích pečení
- 2 lyžice strúhanky
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 vajce
- 1 pretlačený strúčik cesnaku
- majorán, oregano
- soľ, korenie
Na polievku:
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- štvrť zeleru
- pol kalerábu
- 1 strúčik cesnaku
- pol póru
- 1-1,5 l zeleninového (kuracieho vývaru)
- soľ, korenie
- 3 lyžice olivového oleja
- čerstvé oregano na ozdobu
POSTUP:
- Urobte pečeňové knedličky: Na panvici s lyžičkou masla osmažte do zlatista cibuľku nakrájanú na drobno. Dajte bokom a nechajte vychladnúť.
- V mixéri rozmixujte pečene, pridajte všetky ostatné suroviny a premiešajte. Nakoniec zapracujte cibuľku – ak je zmes riedka, prisypte ešte trocha strúhanky. Z hmoty tvarujte knedličky a dajte variť do vriacej osolenej vody. Keď knedličky vyplávajú, vyberte ich.
- Uvarte polievku: Všetku zeleninu pokrájajte na tenšie pásiky a dajte do hrnca s rozohriatym olivovým olejom. Orestujte a zalejte vývarom. Osoľte, pridajte 3 guľôčky čierneho korenia a varte 15 minút.
- Polievku podávajte s pečeňovými knedličkami ozdobenú oreganom.