Fantastická ČOKOLÁDOVO-BANÁNOVÁ BÁBOVKA: Upečte ju aj v strede týždňa! Ľahká a tak dobrá
22. 2. 2024, 12:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Sladký dezert si zvládnete upiecť aj v strede týždňa. Táto čokoládovo-banánová bábovka sa hodí kedykoľvek! Je jednoduchá na prípravu a chutí fantasticky.
Zdroj: Gurmet/ MAREK BARTOŠ
Zdroj: Majte Kalina
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CuXW3_3Iksa/
Galéria k článku
33 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Dezerty z exotiky: Recepty plné vitamínov a skvelej chutiZdroj: Dobré jedlo
ČOKOLÁDOVO-BANÁNOVÁ BÁBOVKA
10 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 40-50 MINÚT
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Čokoládovo - banánová bábovka.
Potrebujete:
- 300 g hladkej múky (+ na pomúčenie nasekanej čokolády)
- pol lyžičky soli
- pol lyžičky škorice
- 2 a pol lyžičky kypriaceho prášku
- 230 g práškového cukru
- 140 g masla izbovej teploty + na vymastenie formy
- 200 g zrelých banánov (približne dva)
- 2 vajcia L
- 250 g kyslej smotany
- pol lyžičky vanilkového extraktu";i:10;s:40:"125 g kvalitnej 54-percentnej čokolády";i:11;s:26:"sušené banány na ozdobu";i:12;s:35:"polohrubá múka na vysypanie formy
Na čokoládovú polevu:
- 75 g smotany na šľahanie
- 75 g kvalitnej 54-percentnej čokolády
POSTUP:
- Rúru zohrejte na 175 °C a formu na bábovku dobre vymastite maslom a vysypte polohrubou múkou.
- Do misy mixéra preosejte múku, soľ, škoricu, prášok do pečiva a cukor. Pridajte maslo izbovej teploty a miešajte pri strednej rýchlosti, kým nezískate textúru podobnú piesku.
- V druhej miske vyšľahajte roztlačené banány a vajíčka. Pridajte kyslú smotanu, vanilkový extrakt a zmes zamiešajte k múke s maslom. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo. Na záver pomocou špachtle vmiešajte nasekanú čokoládu, ktorú predtým obaľte v lyžici múky. Tak sa rovnomerne udrží čokoláda v ceste a nespadne pri pečení na dno.
- Formu naplňte cestom a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 40-50 minút. Urobte test špajdľou. Bábovku nechajte chladnúť vo forme 10 minút a následne ju vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
- Na čokoládovú polevu priveďte smotanu pod bod varu a zalejte ňou nasekanú čokoládu. Nechajte minútu povoliť a rozmiešajte do hladka.