Reklama

Fantastická ČOKOLÁDOVO-BANÁNOVÁ BÁBOVKA: Upečte ju aj v strede týždňa! Ľahká a tak dobrá

Čokoládovo - banánová bábovka.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Sladký dezert si zvládnete upiecť aj v strede týždňa. Táto čokoládovo-banánová bábovka sa hodí kedykoľvek! Je jednoduchá na prípravu a chutí fantasticky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dezerty z exotiky: Recepty plné vitamínov a skvelej chuti
    Zdroj: Dobré jedlo

    ČOKOLÁDOVO-BANÁNOVÁ BÁBOVKA

    10 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 40-50 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Čokoládovo - banánová bábovka.

    Potrebujete:

    • 300 g hladkej múky (+ na pomúčenie nasekanej čokolády)
    • pol lyžičky soli
    • pol lyžičky škorice
    • 2 a pol lyžičky kypriaceho prášku
    • 230 g práškového cukru
    • 140 g masla izbovej teploty + na vymastenie formy
    • 200 g zrelých banánov (približne dva)
    • 2 vajcia L
    • 250 g kyslej smotany
    • pol lyžičky vanilkového extraktu";i:10;s:40:"125 g kvalitnej 54-percentnej čokolády";i:11;s:26:"sušené banány na ozdobu";i:12;s:35:"polohrubá múka na vysypanie formy

    Na čokoládovú polevu:

    • 75 g smotany na šľahanie
    • 75 g kvalitnej 54-percentnej čokolády

    POSTUP:

    1. Rúru zohrejte na 175 °C a formu na bábovku dobre vymastite maslom a vysypte polohrubou múkou.
    2. Do misy mixéra preosejte múku, soľ, škoricu, prášok do pečiva a cukor. Pridajte maslo izbovej teploty a miešajte pri strednej rýchlosti, kým nezískate textúru podobnú piesku.
    3. V druhej miske vyšľahajte roztlačené banány a vajíčka. Pridajte kyslú smotanu, vanilkový extrakt a zmes zamiešajte k múke s maslom. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo. Na záver pomocou špachtle vmiešajte nasekanú čokoládu, ktorú predtým obaľte v lyžici múky. Tak sa rovnomerne udrží čokoláda v ceste a nespadne pri pečení na dno.
    4. Formu naplňte cestom a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 40-50 minút. Urobte test špajdľou. Bábovku nechajte chladnúť vo forme 10 minút a následne ju vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
    5. Na čokoládovú polevu priveďte smotanu pod bod varu a zalejte ňou nasekanú čokoládu. Nechajte minútu povoliť a rozmiešajte do hladka.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.