Reklama

Upečte si skvelú focacciu podľa EVY MÁZIKOVEJ: Dokonalý letný obed či večera!

Eva Máziková vyzerá perfektne!

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C9AWZBHK_qG/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nestarnúca ikona Eva Máziková miluje stredomorskú kuchyňu – a podarovala nám recept na perfektnú focacciu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Je pravda, ze s bielkovinami schudneme a budeme mať viac svalov?

    Eva Máziková je známa svojím nezameniteľným hlasom a energiou, ktorou si získala srdcia mnohých fanúšikov. Nezastaviteľná divoška Eva Máziková nám prezradila, že miluje stredomorskú kuchyňu! Zbožňuje čerstvú, ale aj grilovanú zeleninu, ryby a biele mäso, ale iba kuracie a morčacie. Toto stravovanie sa jednoznačne ukazuje aj na jej skvelej postave! Prezradila nám aj divokú príhodu so živým hadom v reštaurácii v Japonsku.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/CRrrav8Fl2n/

    Romantická večera s manželom.

    V lete spolu s manželom milujú jednoduché a rýchle jedlá, po ktorých im nie je ťažko. A aj preto nám podarovala recept na skvelú focacciu! Nájdete ho na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najrýchlejšia večera: Upečte zemiaky na množstvo spôsobov!

      Skvelá focaccia sa výborne hodí ako príloha k letným šalátom, na grilovačky k mäsu, zelenine, ale aj syrom, odporúčame napríklad halloumi. Pripraviť si z nej môžete aj lahodný sendvič. Dobrú chuť!

      Zdroj: Shutterstock

      Výbornú focacciu sú môžete vychutnať len tak alebo ju naplňte ako sendvič.

      Focaccia Evy Mázikovej

      4 - 6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, KYSNUTIE 60 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

      Potrebujete: 

      • 500 g hladkej múky

      • 21 g droždia

      • štipka cukru

      • 300 ml vlažnej vody

      • 10 g soli

      • 1 PL olivového oleja

      Na obloženie: 

      • hrubozrnná soľ na posypanie
      • olivy, cesnak, paradajky na obloženie
      • olivový olej

      POSTUP:

      1. Z droždia, vody a cukru si pripravte kvások. Múku zmiešajte so soľou a olivovým olejom, pridajte kvások a vypracujte cesto. Nechajte ho prikryté kysnúť približne hodinku.
      2. Po vykysnutí cesto roztiahnite na plech s olejom, prstami vytvorte jemné jamky, do ktorých môžete pridať olivy, cesnak alebo paradajky, prípadne iné suroviny podľa vašej chuti. Posypte hrubozrnnou soľou a pečte pri teplote 180 °C približne 35 minút dozlatista.

      Autor článku

      Monika Fajdová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.