Upečte si skvelú focacciu podľa EVY MÁZIKOVEJ: Dokonalý letný obed či večera!
16. 7. 2024, 12:34

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C9AWZBHK_qG/
Nestarnúca ikona Eva Máziková miluje stredomorskú kuchyňu – a podarovala nám recept na perfektnú focacciu!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/BiRqLd4ASxR/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/BqXpc_ZhoTe/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Ck9S6wrqi7E/
Galéria k článku

Eva Máziková je známa svojím nezameniteľným hlasom a energiou, ktorou si získala srdcia mnohých fanúšikov. Nezastaviteľná divoška Eva Máziková nám prezradila, že miluje stredomorskú kuchyňu! Zbožňuje čerstvú, ale aj grilovanú zeleninu, ryby a biele mäso, ale iba kuracie a morčacie. Toto stravovanie sa jednoznačne ukazuje aj na jej skvelej postave! Prezradila nám aj divokú príhodu so živým hadom v reštaurácii v Japonsku.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CRrrav8Fl2n/
Romantická večera s manželom.
V lete spolu s manželom milujú jednoduché a rýchle jedlá, po ktorých im nie je ťažko. A aj preto nám podarovala recept na skvelú focacciu! Nájdete ho na ďalšej strane >>>

Skvelá focaccia sa výborne hodí ako príloha k letným šalátom, na grilovačky k mäsu, zelenine, ale aj syrom, odporúčame napríklad halloumi. Pripraviť si z nej môžete aj lahodný sendvič. Dobrú chuť!
Zdroj: Shutterstock
Výbornú focacciu sú môžete vychutnať len tak alebo ju naplňte ako sendvič.
Focaccia Evy Mázikovej
4 - 6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, KYSNUTIE 60 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
-
500 g hladkej múky
-
21 g droždia
-
štipka cukru
-
300 ml vlažnej vody
-
10 g soli
-
1 PL olivového oleja
Na obloženie:
- hrubozrnná soľ na posypanie
- olivy, cesnak, paradajky na obloženie
- olivový olej
POSTUP:
- Z droždia, vody a cukru si pripravte kvások. Múku zmiešajte so soľou a olivovým olejom, pridajte kvások a vypracujte cesto. Nechajte ho prikryté kysnúť približne hodinku.
- Po vykysnutí cesto roztiahnite na plech s olejom, prstami vytvorte jemné jamky, do ktorých môžete pridať olivy, cesnak alebo paradajky, prípadne iné suroviny podľa vašej chuti. Posypte hrubozrnnou soľou a pečte pri teplote 180 °C približne 35 minút dozlatista.