TEPLÉ PYRÉ Z BIELEJ FAZULE S JESENNOU ZELENINOU A SO SLADKÝM ČILI OLIVOVÝM OLEJOM

Dobré jedlo

Dobre PRIKORENENÉ predjedlo: Chladné dni si ho priam pýtajú

Chladné dní si priam pýtajú jedlo na zohriatie. Náš kuchár Ľuboš pre vás pripravil predjedlá, po ktorých vám ostane teplučko až-až.

TEPLÉ PYRÉ Z BIELEJ FAZULE S JESENNOU ZELENINOU A SO SLADKÝM ČILI OLIVOVÝM OLEJOM

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT + NAMÁČANIE FAZULE, VARENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 250 g veľkej bielej fazule
  • 1 cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku + ďalší na dochutenie
  • citrónová šťava
  • jesenná zelenina (mrkva, paštrnák, petržlen, tekvica, repa, kel, karfiol, kaleráb, pór)
  • čerstvé bylinky (petržlen, tymian, majorán)
  • javorový sirup alebo iné sladidlo
  • šalát baby gem alebo čakanka
  • sušené drvené čili papričky
  • 1-2 lyžice paradajkového koncentrátu alebo pretlaku
  • 1 lyžička hnedého cukru
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej a maslo
    Čítajte viac
    3 neuveriteľne dobré jedlá zo zemiakov: Kto by ich nemal rád?