Reklama

Čo urobiť Z JAHÔD? Plnené TVAROHOVÉ GUĽKY sú výborná pochúťka

Plnené tvarohové guľky s jahodami.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Sezóna jahôd je ideálny čas na prípravu plnených tvarohových guliek s jahodami. Tento jednoduchý a chutný dezert je skvelý na víkendové popoludnie. Vyskúšajte náš recept a potešte svoju rodinu lahodnou pochúťkou!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jahoda a rebarbora si v týchto dezertoch náramne rozumejú

    Zdroj: Laura Witteková

    Plnené tvarohové guľky s jahodami.

    PLNENÉ TVAROHOVÉ GUĽKY S JAHODAMI

    10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 200 g hrudkovitého tvarohu
    • 1 vajce
    • 50 ml mlieka
    • 240 g hrubej múky
    • štipku soli
    • 30 g rozpusteného masla
    • 10 ks čerstvých jahôd

    Na jahodovo-malinovú omáčku:

    • 250 g čerstvých alebo mrazených jahôd
    • 250 g čerstvých alebo mrazených malín
    • pol lyžičky mletej vanilky
    • 80 g krupicového cukru
    • 80 ml vody

    Na podávanie:

    • maslo
    • hrudkovitý tvaroh

    POSTUP:

    1. Tvaroh poriadne rozmiešajte. Pridajte vajce, mlieko, múku, soľ a roztopené maslo. Všetko premiešajte a spracujte na jemne lepivé cesto. Cesto rozdeľte na 10 približne rovnakých kusov.
    2. Vezmite do ruky prvý kúsok cesta a na múkou vysypanej doske roztlačte na okrúhlu placku. Do stredu uložte umytú a očistenú jahodu. Cesto pekne zlepte okolo jahody a vytvarujte guľu. Takto pokračujte aj so zvyšným cestom a jahodami.
    3. Na omáčku dajte do panvice jahody nakrájané na menšie kúsky, maliny, vanilku, cukor, vodu a varte na miernom ohni, kým ovocie jemne nezmäkne a omáčka sa ním nezahustí. Trvá to približne 8 až 10 minút. Ochutnajte a podľa chuti ovocia pridajte cukor.
    4. Jahodové guľky vhoďte do vriacej, jemne osolenej vody a varte približne 10 minút. Guľky vyplávajú na hladinu.
    5. Uvarené guľky polejte maslom. Poukladajte na tanier a podávajte s jahodovo-malinovou omáčkou, posypané tvarohom.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.