Čo urobiť Z JAHÔD? Plnené TVAROHOVÉ GUĽKY sú výborná pochúťka
18. 5. 2024, 11:32 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Sezóna jahôd je ideálny čas na prípravu plnených tvarohových guliek s jahodami. Tento jednoduchý a chutný dezert je skvelý na víkendové popoludnie. Vyskúšajte náš recept a potešte svoju rodinu lahodnou pochúťkou!
Zdroj: Veronika Kollárová/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
40 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Jahoda a rebarbora si v týchto dezertoch náramne rozumejúZdroj: Laura Witteková
Plnené tvarohové guľky s jahodami.
PLNENÉ TVAROHOVÉ GUĽKY S JAHODAMI
10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 200 g hrudkovitého tvarohu
- 1 vajce
- 50 ml mlieka
- 240 g hrubej múky
- štipku soli
- 30 g rozpusteného masla
- 10 ks čerstvých jahôd
Na jahodovo-malinovú omáčku:
- 250 g čerstvých alebo mrazených jahôd
- 250 g čerstvých alebo mrazených malín
- pol lyžičky mletej vanilky
- 80 g krupicového cukru
- 80 ml vody
Na podávanie:
- maslo
- hrudkovitý tvaroh
POSTUP:
- Tvaroh poriadne rozmiešajte. Pridajte vajce, mlieko, múku, soľ a roztopené maslo. Všetko premiešajte a spracujte na jemne lepivé cesto. Cesto rozdeľte na 10 približne rovnakých kusov.
- Vezmite do ruky prvý kúsok cesta a na múkou vysypanej doske roztlačte na okrúhlu placku. Do stredu uložte umytú a očistenú jahodu. Cesto pekne zlepte okolo jahody a vytvarujte guľu. Takto pokračujte aj so zvyšným cestom a jahodami.
- Na omáčku dajte do panvice jahody nakrájané na menšie kúsky, maliny, vanilku, cukor, vodu a varte na miernom ohni, kým ovocie jemne nezmäkne a omáčka sa ním nezahustí. Trvá to približne 8 až 10 minút. Ochutnajte a podľa chuti ovocia pridajte cukor.
- Jahodové guľky vhoďte do vriacej, jemne osolenej vody a varte približne 10 minút. Guľky vyplávajú na hladinu.
- Uvarené guľky polejte maslom. Poukladajte na tanier a podávajte s jahodovo-malinovou omáčkou, posypané tvarohom.