Čo s mletým mäsom? Potešia vás FAŠÍRKY zapečené v omáčke
1. 10. 2020, 15:42 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:23)

Zdroj: Dobré jedlo
Fašírky dnes "utopte"! Dobrú chuť...
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 g mletého hydinového mäsa
- 350 g mletého bravčového mäsa
- 1 ks cibuľová a cesnaková pasta
- 1 ks mleté korenie na fašírky
- 1 ks soľ
- 1 ks mletá sladká červená paprika
- 1/2 ks čili papričky
- 1 ks lístky tymianu
- 1 ks vajce
- trocha ks strúhanky";i:10;s:34:"1 ks konzerva lúpaných paradajok";i:11;s:23:"2 ks strúčiky cesnaku";i:12;s:38:"250 ml ochutenej paradajkovej omáčky";i:13;s:12:"1 ks cibuľa";i:14;s:16:"100 g mozzarelly";i:15;s:9:"1 ks olej
Postup
Krok 1
Mleté mäso dáme do misy, pridáme cibuľovú a cesnakovú pastu, nadrobno pokrájanú čili papričku a vajce. Osolíme, posypeme mletou paprikou, ochutíme korením na fašírky, lístkami tymianu, dobre premiešame a zahustíme strúhankou. Z masy tvarujeme menšie karbonátky, ktoré prudko opečieme z oboch strán v panvici na oleji.
Krok 2
Po opečení ich vyberieme a odložíme. Na kocky pokrájanú cibuľu speníme v širšom hrnci na oleji. Pridáme lúpané paradajky, paradajkovú omáčku, prelisovaný cesnak, premiešame a asi 10 minút spolu podusíme.
Krok 3
Omáčku preložíme do zapekacej misy a na povrch uložíme opečené fašírky. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme asi 20 minút. Potom pridáme do misy mozzarellu pokrájanú na menšie kúsky a dopečieme.