Reklama

Čo dnes variť? Lososa! Z dvoch chutných receptov si isto vyberiete

Chrumkavý medovo - horčicový losos s mangom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Losos je zdravý, chutný a rýchlo pripravený. Inšpirujte sa našimi overenými receptami,

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Linda varí do 10 eur: Medovo-cesnakový losos so zeleninou

    Losos je jednou z najzdravších rýb, ktorú si môžete dopriať. Je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, ktoré podporujú zdravie srdca, znižujú zápaly v tele a prispievajú k správnej funkcii mozgu.

    Okrem toho obsahuje vysoký podiel bielkovín, čo z neho robí ideálnu voľbu pre budovanie svalov a regeneráciu organizmu. Vitamíny D a B12, prítomné v lososovi, podporujú zdravé kosti a zlepšujú náladu, čo je obzvlášť dôležité počas zimných mesiacov, keď nám slnečné žiarenie chýba.

    Pravidelná konzumácia lososa prispieva k celkovému zdraviu a vitalite. Táto ryba je ľahko stráviteľná a jej chuť je mimoriadne univerzálna, čo umožňuje rôzne spôsoby prípravy – od pečenia, grilovania až po sushi.

    Losos pomáha znižovať hladinu zlého cholesterolu, podporuje zdravie pokožky a vlasov a je výborným zdrojom antioxidantov, ktoré chránia bunky pred poškodením. Ak chcete posilniť svoje zdravie chutnou a výživnou stravou, losos by mal byť pravidelnou súčasťou vášho jedálnička. Poďte si pripraviť lososa podľa našich receptov...

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.