Martina Dorkinová

Martina Dorkinová

Chutné RÝCHLOVKY od Piškótky: Sme paf zo všetkých jej dobrôt!

Šikovnú foodlogerku Martinu Dorkinovú tak možno prezývajú, lebo je hlavne na sladké. My sme paf zo všetkých jej dobrôt. Vyzerajú nádherne a chutia... veď sami okúsite.

Pestrofarebné ciabatty.
Čítajte viac
BYLINKY A ZELENINA dochutia focacciu, chlieb, slané koláče i buchty: Budú vyzerať úžasne!

Viac Piškótiných receptov a chutných inšpirácií nájdete na jej blogu Stvory z kuchyne.

Jednoduchá focaccia

Jednoduchá focaccia
Jednoduchá focaccia
Zdroj: Martina Dorkinová

1 VEĽKÁ (6 MENŠÍCH), PRÍPRAVA 25 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 400 g hladkej múky
  • 2 lyžičky soli (plus na posolenie pred pečením)
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 260 ml vody
  • olivový olej
  • paradajková omáčka (domáca alebo z konzervy), prosciutto, mozzarella, olivy, cibuľka, sušené paradajky na obloženie

POSTUP:

  1. Do misky dajte múku, soľ, sušené droždie, teplú vodu a 2 lyžice oleja. Vymiešajte cesto, pokojne v mixéri – trvá to asi 5 minút.
    Cesto preložte do misy vytretej olejom, potrite ho aj zvrchu a nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
  2. Vykysnuté cesto preložte do vymasteného plechu – buď v celku, alebo ho rozdeľte na menšie časti (5-6) a ponaťahujte do tvaru focaccie. Prstami na ňom urobte malé jamky, potrite paradajkovou omáčkou a obložte prosciuttom, mozzarellou, olivami, cibuľou, sušenými paradajkami. Nechajte ešte pol hodiny kysnúť.
  3. Focacciu pokvapkajte olejom, posoľte a pečte v rúre vyhriatej na maximum 20-25 minút.