Postup

 krok

Sadlo nakrájajte na väčšie kusy a na miernom ohni ho v hrnci miešajte 30-40 minút, kým nepustí masť. 

 krok

Cibuľu nakrájajte na štvrtiny a dajte do hrnca k sadlu. Miešajte ešte približne ďalších 30 minút, kým kúsky sadla nechytia zlatistú farbu.

 krok

Medzitým prepláchnutú ryžu zalejte ovarom a za občasného miešania varte na miernom ohni domäkka. Podobne uvarte krúpy. Vytopené sadlo pomeľte spolu s kožami najemno a dobre zmiešajte s ovarom, uvarenými krúpami a ryžou. Dochuťte cesnakom, majoránom, soľou a mletým korením.

 krok

Zmes pomocou plničky naplňte do čriev opláchnutých v teplej vode a na oboch stranách ich uzavrite špajdľou. Zmes neplňte do čriev priveľmi napevno, aby jaternice nepraskli.

 krok

Naplnené jaternice vložte asi na 15 minút do horúcej, no nie vriacej vody v kotli. Keď vyplávajú na povrch, vyberte ich, sceďte a ochlaďte v studenej vode. Rozložte vedľa seba na drevenú podložku a nechajte na chladnom mieste. Po 20 minútach ich obráťte na druhú stranu a nechajte vychladnúť.