Reklama

Chcelo by to niečo SLANÉ! Upečte si KOLÁČIKY s kapustou a modrým syrom: Sú báječné

Slané koláčiky s kapustou a modrým syrom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Po týchto slaných koláčoch sa len tak zapráši! Kombinácia kapusty a modrého syru s nadýchaným kysnutým cestom je božská! Poďte si ich upiecť spolu s nami.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lepší, než pizza! Domáci POSÚCH môže mať mnoho podôb: Inšpirujte sa

    Slané koláče z kysnutého cesta sú výborná voľba, na pohostenie pre návštevu ale aj pre domácich stravníkov, ktorým nejde na chuť sladké. Kombinácia kapusty a modrého syra je na chladné dni ideálna.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Slané koláčiky s kapustou a modrým syrom.

    SLANÉ KOLÁČIKY S KAPUSTOU A MODRÝM SYROM

    10 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 20 AŽ 25 MINÚT, KYSNUTIE

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 400 g hladkej múky
    • 25 g čerstvého droždia
    • 1 lyžička krupicového cukru
    • 240 ml vlažnej vody
    • 1 lyžička soli
    • 6 lyžíc olivového oleja

    Na náplň:

    • 1 lyžica olivového oleja + na potretie
    • 2 červené cibule
    • polovica červenej kapusty
    • soľ, korenie
    • 1 lyžička citrónovej šťavy
    • 100 g kyslej smotany
    • 150 g syra s modrou plesňou
    • za hrsť vlašských orechov

    POSTUP:

    1. Na kysnuté cesto vsypte do misy múku a do jamky v jej strede rozdrobte droždie, posypte cukrom a zalejte 100 ml vody. Zakryte a nechajte 15 minút stáť na teplom mieste, aby sa droždie aktivovalo.
    2. Keď sa na povrchu objavia bublinky, pridajte soľ, olej a zvyšnú vodu. Vymieste hladké, pružné cesto, opäť zakryte a nechajte 45 až 60 minút kysnúť.
    3. Pripravte kapustu. Na panvici s olejom opečte cibuľu na plátky, vsypte nastrúhanú kapustu a restujte približne 10 minút, aby kapusta zvädla, ale nebola ešte úplne mäkká. Kapustu osoľte, okoreňte a ochuťte citrónovou šťavou. Nechajte vychladnúť.
    4. Vykysnuté cesto preložte na pomúčenú dosku a rozdeľte ho na 10 kúskov. Z každého vytvarujte guľku, ktorú roztľapkáte na kruh s vyvýšeným okrajom. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie.
    5. Každý koláčik potrite olivovým olejom. Do stredu rozotrite lyžičku kyslej smotany, položte vrstvu kapusty a posypte rozmrveným syrom a nasekanými orechmi. Koláčiky pečte na 210 °C 20 až 25 minút.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.