Reklama

Budete si prsty oblizovať: Famózne rezy Karolína

Reklama

Budete si prsty oblizovať: Famózne rezy Karolína

  • Dĺžka prípravy (min): 80
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 8 ks žĺtkov
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 4 lyžice hrubej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku

Na krém:

  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 200 g masla
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 150 g práškového cukru

Na polevu:

  • 300 g práškového cukru
  • 100 ml vody
  • 150 g masla
  • 3 lyžice kakaového prášku + na posypanie

Postup

Krok 1

Žĺtky a cukor vymiešajte ručným elektrickým šľahačom do penista. Pridajte kakao, premiešajte a po lyžiciach primiešajte múku s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov.

Krok 2

Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 10 minút.

Krok 3

Z mlieka a vanilkového prášku uvarte hustý puding. Do horúceho vsypte mleté orechy a za občasného miešania nechajte vychladnúť. Medzitým dobre vymiešajte maslo s cukrom. Pridajte do vychladnutej pudingovo-orechovej masy a dobre premiešajte. Krém natrite na vychladnutý upečený plát, zarovnajte a dajte na pol hodiny stuhnúť.

Krok 4

Práškový cukor s vodou varte na niť asi 20 minút. Do hlbokého taniera nakrájajte maslo a nasypte kakao, vlejte uvarený hustý cukrový sirup. Keď je poleva rozpustená, za občasného miešania ju nechajte mierne vychladnúť, aby mala hustejšiu konzistenciu. Čo najrýchlejšie ju lejte na stuhnutý krém a zarovnajte špachtľou alebo nožom. Rezy nechajte stuhnúť cez noc v chladničke.