Budete si prsty oblizovať: Famózne rezy Karolína
- Dĺžka prípravy (min): 80
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 8 ks žĺtkov
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 2 lyžice kakaového prášku
- 4 lyžice hrubej múky
- 1 lyžica kypriaceho prášku
Na krém:
- 250 ml mlieka
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 200 g masla
- 200 g mletých vlašských orechov
- 150 g práškového cukru
Na polevu:
- 300 g práškového cukru
- 100 ml vody
- 150 g masla
- 3 lyžice kakaového prášku + na posypanie
Postup
Krok 1
Žĺtky a cukor vymiešajte ručným elektrickým šľahačom do penista. Pridajte kakao, premiešajte a po lyžiciach primiešajte múku s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
Krok 2
Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 10 minút.
Krok 3
Z mlieka a vanilkového prášku uvarte hustý puding. Do horúceho vsypte mleté orechy a za občasného miešania nechajte vychladnúť. Medzitým dobre vymiešajte maslo s cukrom. Pridajte do vychladnutej pudingovo-orechovej masy a dobre premiešajte. Krém natrite na vychladnutý upečený plát, zarovnajte a dajte na pol hodiny stuhnúť.
Krok 4
Práškový cukor s vodou varte na niť asi 20 minút. Do hlbokého taniera nakrájajte maslo a nasypte kakao, vlejte uvarený hustý cukrový sirup. Keď je poleva rozpustená, za občasného miešania ju nechajte mierne vychladnúť, aby mala hustejšiu konzistenciu. Čo najrýchlejšie ju lejte na stuhnutý krém a zarovnajte špachtľou alebo nožom. Rezy nechajte stuhnúť cez noc v chladničke.