Bravčové soté s cuketou a mrkvou
- Dĺžka prípravy (min): 55
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g mäsa z bravčového stehna
- 2 lyžice tmavej sójovej omáčky
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks cibuľu
- 1 lyžica oleja
- 1 ks menšiu cuketu
- 2 ks mrkvy
- 2 lyžice Solamylu
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. V mise zmiešame so sójovou omáčkou a s pretlačeným cesnakom.
Krok 2
Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme v hrnci na oleji dosklovita. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 25 minút. Podľa potreby dolejeme horúcu vodu.
Krok 3
Mrkvu očistíme a nakrájame na hrubšie pásiky. Pridáme k takmer mäkkému mäsu a prikryté dusíme 5 minút. Cuketu umyjeme, prekrojíme tiež na hrubšie pásiky a primiešame do hrnca. Dusíme ďalších 5 minút, aby ostala chrumkavá a nerozvarila sa.
Krok 4
Solamyl zmiešame s trochou studenej vody a prilejeme k mäsu a zelenine. Dobre premiešame, ak šťava veľmi zhustne, podlejeme ešte trochou horúcej vody. Necháme prevariť a odstavíme. Podávame s dusenou ryžou.