Reklama

Bravčové soté s cuketou a mrkvou

Reklama

Bravčové soté s cuketou a mrkvou

  • Dĺžka prípravy (min): 55
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g mäsa z bravčového stehna
  • 2 lyžice tmavej sójovej omáčky
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks cibuľu
  • 1 lyžica oleja
  • 1 ks menšiu cuketu
  • 2 ks mrkvy
  • 2 lyžice Solamylu
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. V mise zmiešame so sójovou omáčkou a s pretlačeným cesnakom.

Krok 2

Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme v hrnci na oleji dosklovita. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 25 minút. Podľa potreby dolejeme horúcu vodu.

Krok 3

Mrkvu očistíme a nakrájame na hrubšie pásiky. Pridáme k takmer mäkkému mäsu a prikryté dusíme 5 minút. Cuketu umyjeme, prekrojíme tiež na hrubšie pásiky a primiešame do hrnca. Dusíme ďalších 5 minút, aby ostala chrumkavá a nerozvarila sa.

Krok 4

Solamyl zmiešame s trochou studenej vody a prilejeme k mäsu a zelenine. Dobre premiešame, ak šťava veľmi zhustne, podlejeme ešte trochou horúcej vody. Necháme prevariť a odstavíme. Podávame s dusenou ryžou.