Bleskové CUKETOVÉ ŠPAGETY: S domácimi mäsovými guľkami ich pripravíte raz-dva!
4. 5. 2024, 16:33 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Špagety z cukety sú chutné a ľahké jedlo na horúce dni. Príjemne osviežia a nezaťažia žalúdok. Ich príprava je mimoriadne jednoduchá - presvedčte sa sami! Keď k nim urobíte domáce mäsové guľky, máte perfektné jedlo.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

MÄSOVÉ GUĽKY S CUKETOVÝMI ŠPAGETAMI
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Mäsové guľky s cuketovými špagetami.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
• 500 g mletého kuracieho mäsa
• 3 strúčiky cesnaku
• 1 vajce
• 50 g nastrúhaného parmezánu (plus na ozdobu)
• 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
• štvrť lyžičky čili vločiek
• soľ, mleté čierne korenie
• olej
Na cuketové špagety:
• 6-8 cukiet
• 2 lyžice olivového oleja
• 4 lyžice masla
• 3 strúčiky cesnaku
• šťava z polovice citróna
• soľ
POSTUP:
- V mise zmiešajte mleté kuracie mäso, prelisované strúčiky cesnaku, vajce, parmezán, petržlenovú vňať a čili vločky. Zmes dochuťte soľou, korením a urobte malé mäsové guľky.
- Cukety umyte, osušte a pomocou špirálového krájača na zeleninu urobte špagety.
- Vo veľkej panvici na miernom ohni rozohrejte olej a guľky opekajte z každej strany asi 10 minút dozlatista. Vyberte na tanier a udržujte teplé.
- Panvicu utrite papierovou utierkou a dajte do nej dve lyžice oleja. Pridajte maslo a 3 prelisované strúčiky cesnaku. Minútu opekajte, prilejte citrónovú šťavu a v panvici krátko poduste špagety z cukety. Osoľte a dobre premiešajte.
- K cuketám pridajte mäsové guľky, prehrejte ich a rozdeľte na taniere. Posypte zvyšným parmezánom. Dobrú chuť!