Pripraviť údené mäso na veľkonočné sviatky naozaj nie je nič zložité. Stačí vedieť, ako na to! A preto sme tu my, aby sme vám podarili, nech sa vám vaša šunka podarí!
Video Player is loading.
Play Video
Play Advertisement
10 Rewind Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time - 0:00
Fullscreen Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Text Color White Black Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Opaque Semi-Transparent Text Background Color Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Opaque Semi-Transparent Transparent Caption Area Background Color Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Transparent Semi-Transparent Opaque
Font Size 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200% 300% 400% Text Edge Style None Raised Depressed Uniform Drop shadow Font Family Proportional Sans-Serif Monospace Sans-Serif Proportional Serif Monospace Serif Casual Script Small Caps Reset Done
Close Modal Dialog End of dialog window.
Lepší, než pizza! Domáci POSÚCH môže mať mnoho podôb: Inšpirujte sa
Obal musí preč Plastový obal, v ktorom sa dnes údené mäso väčšinou predáva, nie je vhodný na varenie. Preto šunku z neho pred varením vyberte.
Čo so sieťkou? Ak máte údené v sieťke, odstráňte ju z mäsa ešte pred varením. Ak by ste mäso varili so sieťkou, zavarila by sa doň a odstraňovanie by bolo náročné.
Video Player is loading.
Play Video
Play Advertisement
10 Rewind Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time - 0:00
Fullscreen Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Text Color White Black Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Opaque Semi-Transparent Text Background Color Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Opaque Semi-Transparent Transparent Caption Area Background Color Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Transparent Semi-Transparent Opaque
Font Size 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200% 300% 400% Text Edge Style None Raised Depressed Uniform Drop shadow Font Family Proportional Sans-Serif Monospace Sans-Serif Proportional Serif Monospace Serif Casual Script Small Caps Reset Done
Close Modal Dialog End of dialog window.
Najlepšie fašírky: Zabudnite na klasiku, NOVÉ chute vás dostanú!
Do vriacej vody Šunku vložte do hrnca s vriacou vodou. Soliť ju už nemusíte, ale bobkový list a pár zrniečok celého čierneho a nového korenia.
Najprv prudko, potom pomaly Mäso začnite variť na silnom plameni a po pár minútach ho stíšte, aby sa varilo tesne pod bodom varu, približne na teplote 95°C.
Video Player is loading.
Play Video
Play Advertisement
10 Rewind Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time - 0:00
Fullscreen Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Text Color White Black Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Opaque Semi-Transparent Text Background Color Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Opaque Semi-Transparent Transparent Caption Area Background Color Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Transparent Semi-Transparent Opaque
Font Size 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200% 300% 400% Text Edge Style None Raised Depressed Uniform Drop shadow Font Family Proportional Sans-Serif Monospace Sans-Serif Proportional Serif Monospace Serif Casual Script Small Caps Reset Done
Close Modal Dialog End of dialog window.
3 kuchárske tipy, aby bola PRAŽENICA dokonalo krémová
Ako dlho variť údené? Platí zásada - koľko mäso váži, tak dlho sa varí. Čiže ak má vaše mäso 1,5 kila, variť sa bude hodinu a pol.
Nevyťahujte ho z vody Po uvarení nechajte mäso vychladnúť v hrnci aj s vodou. Vďaka tomu bude mať peknú farbu a zostane šťavnaté.
Video Player is loading.
Play Video
Play Advertisement
10 Rewind Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time - 0:00
Fullscreen Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Text Color White Black Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Opaque Semi-Transparent Text Background Color Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Opaque Semi-Transparent Transparent Caption Area Background Color Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Opacity Transparent Semi-Transparent Opaque
Font Size 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200% 300% 400% Text Edge Style None Raised Depressed Uniform Drop shadow Font Family Proportional Sans-Serif Monospace Sans-Serif Proportional Serif Monospace Serif Casual Script Small Caps Reset Done
Close Modal Dialog End of dialog window.
Manuál do kuchyne: Váženie bez váhy šálkou či lyžicou
Vývar nevylievajte Vývar z údeného mäsa sa vám môže hodiť pri príprave výdatnej polievky. Skvelo sa hodí napríklad do fazuľovice.
Môžete ho pripraviť aj netradične Údené mäso nemusíte variť, môžete ho aj upiecť. Inšpirujte sa receptami Dobrého jedla:
Autor článku Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.