Postup

 krok

Urobte kvások: Zmiešajte teplé mlieko, cukor, 1 lyžicu hladkej múky a droždie. Prikryte a nechajte vzísť na teplom mieste 10-15 minút.

 krok

Potom z kvásku, oboch preosiatych múk, vajec, oleja, zo soli vymieste hladké cesto. Ak by sa vám zdalo príliš tuhé, prilejte ešte mlieko, naopak, ak je príliš riedke, pridajte múku. Cesto dajte do misy vysypanej múkou, prikryte a nechajte aspoň 30 – 45 minút kysnúť.

 krok

Zatiaľ pripravte náplne: Na tvarohovú len dobre zmiešajte všetky suroviny. Na makovú dajte zohriať mlieko až do bodu varu, stiahnite z ohňa, pridajte mak, med a škoricu. Nechajte vychladnúť.

 krok

Vykysnuté cesto premiestnite na dosku vysypanú múkou a rozvaľkajte na hrúbku 1 cm. Vykrajovačkou alebo pohárom s priemerom 7,5 cm z neho vykrajujte krúžky. Potom ich rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu každého krúžku urobte dnom pohára priehlbinu, aby sa vytvorili okraje široké asi 1,5 cm. Tie potrite žĺtkom.

 krok

Potom dajte na každý krúžok najprv tvarohovú náplň, na ňu za lyžicu makovej a navrch poukladajte marhule nakrájané na prúžky. Pečte v rúre vyhriatej na 185 °C asi 20 minút.

 krok

Upečené koláčiky nechajte asi 10 minút odpočívať, potom ich potrite medom a môžete podávať.