4 skvelé recepty, ktoré musíte vyskúšať! S BROKOLICOU a KARFIOLOM v hlavnej úlohe
19. 2. 2025, 18:06 (aktualizované: 20. 2. 2025, 11:13)

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Reklama
Doprajte si harmóniu chutí, ale aj dávku vitamínov vďaka brokolici a karfiolu, ktoré by nemali chýbať na vašom tanieri. Tieto recepty si rozhodne zamilujete!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
22 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Naložte si zeleninu na horšie časy: Perfektné RECEPTY!Anketa
Patria brokolica s karfiolom medzi zeleninu, ktorú často používate pri varení?
- Áno100%
- Nie0%
Hlasovanie bolo ukončené
Pečená brokolica s arašidovou omáčkou
Pečená brokolica s arašidovou omáčkou
4 porcie, príprava 10 minút, pečenie 20 minút
Potrebujete:
- 1 lyžička karí korenia
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 citrón v biokvalite
- 1 brokolica
- soľ, mleté čierne korenie
- štvrť šálky jumbo alebo zlatých hrozienok
- pol šálky opečených arašidov
- 4 jarné cibuľky
- 1 šálka nahrubo nasekanej bazalky
- štvrť šálky jemného arašidového alebo mandľového masla, prípadne tahini
POSTUP:
- Predhrejte rúru na 200 °C. V mise zmiešajte karí korenie s 2 lyžicami olivového oleja. Pridajte nastrúhanú kôru z jedného citróna a brokolicu nakrájanú na malé ružičky. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
- Obalené ružičky brokolice poukladajte na plech a pečte 7 až 10 minút alebo kým brokolica nezačne chytať farbu. Pridajte opláchnuté hrozienka a pokračujte v pečení ďalších 5 až 10 minút.
- V malej miske zmiešajte opečené podrvené arašidy, cibuľky nakrájané na tenké plátky, nahrubo nasekanú bazalku, lyžicu citrónovej šťavy a zvyšnú lyžicu olivového oleja. Dochuťte soľou a korením.
- Nakoniec v malej miske rozmiešajte arašidové maslo so 4 až 5 lyžicami teplej vody. Osoľte, okoreňte a lyžičkou dajte na servírovacie taniere. Na arašidové maslo uložte opečenú brokolicu a dochuťte ju arašidovo – bazalkovou omáčkou. Môžete podávať.