Reklama

4 skvelé recepty, ktoré musíte vyskúšať! S BROKOLICOU a KARFIOLOM v hlavnej úlohe

Placky z karfiolu s datľovým kečupom.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama
Dobroslava Brunovská

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Doprajte si harmóniu chutí, ale aj dávku vitamínov vďaka brokolici a karfiolu, ktoré by nemali chýbať na vašom tanieri. Tieto recepty si rozhodne zamilujete!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Naložte si zeleninu na horšie časy: Perfektné RECEPTY!
    Anketa

    Patria brokolica s karfiolom medzi zeleninu, ktorú často používate pri varení?

    • Áno100%
    • Nie0%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Pečená brokolica s arašidovou omáčkou

    Pečená brokolica s arašidovou omáčkou

    4 porcie, príprava 10 minút, pečenie 20 minút
    Potrebujete:

    • 1 lyžička karí korenia
    • 3 lyžice olivového oleja
    • 1 citrón v biokvalite
    • 1 brokolica
    • soľ, mleté čierne korenie
    • štvrť šálky jumbo alebo zlatých hrozienok
    • pol šálky opečených arašidov
    • 4 jarné cibuľky
    • 1 šálka nahrubo nasekanej bazalky
    • štvrť šálky jemného arašidového alebo mandľového masla, prípadne tahini

    POSTUP:

    1. Predhrejte rúru na 200 °C. V mise zmiešajte karí korenie s 2 lyžicami olivového oleja. Pridajte nastrúhanú kôru z jedného citróna a brokolicu nakrájanú na malé ružičky. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
    2. Obalené ružičky brokolice poukladajte na plech a pečte 7 až 10 minút alebo kým brokolica nezačne chytať farbu. Pridajte opláchnuté hrozienka a pokračujte v pečení ďalších 5 až 10 minút.
    3. V malej miske zmiešajte opečené podrvené arašidy, cibuľky nakrájané na tenké plátky, nahrubo nasekanú bazalku, lyžicu citrónovej šťavy a zvyšnú lyžicu olivového oleja. Dochuťte soľou a korením.
    4. Nakoniec v malej miske rozmiešajte arašidové maslo so 4 až 5 lyžicami teplej vody. Osoľte, okoreňte a lyžičkou dajte na servírovacie taniere. Na arašidové maslo uložte opečenú brokolicu a dochuťte ju arašidovo – bazalkovou omáčkou. Môžete podávať.

     

    Autor článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.