4 skvelé recepty, ktoré musíte vyskúšať! S BROKOLICOU a KARFIOLOM v hlavnej úlohe
19. 2. 2025, 18:06 (aktualizované: 20. 2. 2025, 11:13)

Video Player is loading.
RECEPT od Ivany GÁBORÍK: Túto krémovú karfiolovú polievku musíte vyskúšať!Zdroj: Instagram/IvanaGaborik
Syrovo-karfiolové placky s datľovým kečupom
Syrovo--karfiolové placky s datľovým kečupom
12 malých placiek, príprava 10 minút, varenie 5 minút, vyprážanie 20 minút
POTREBUJETE
- 3 šálky nadrobno nakrájaného karfiolu (asi z 1 malej hlávky)
- trištvrte šálky strúhaného čedaru
- pol šálky hrachovej alebo cícerovej múky
- 1 vajce
- 3 jarné cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- štipka drvených vločiek červenej papriky (voliteľné)
- pol lyžičky morskej soli
- ghí alebo avokádový olej na vyprážanie
Na datľový kečup:
- tretina šálky nadrobno nakrájaných datlí (najlepšie druh Medjool)
- 200 g paradajkovej pasty
- 5 lyžíc jablčného octu
- 3 lyžice vody
- pol lyžičky morskej soli
- pol lyžičky cesnakového prášku
- pol lyžičky cibuľového prášku
- mleté biele korenie
- štipka mletých klinčekov
POSTUP:
- Hrniec s vodou priveďte do varu a dajte doň na malé kúsky nakrájaný karfiol. Varte 5 minút, sceďte a nechajte asi 10 minút chladnúť.
- Do veľkej misy dajte karfiol, nastrúhaný čedar, múku, vajce, nadrobno nakrájané jarné cibuľky, prelisovaný cesnak, vločky papriky (ak ju používate) a soľ. Zmes ešte popučte a dobre premiešajte.
- Do panvice dajte tuk a zohrejte ho na stredne vysokú teplotu. Lyžicou odoberte trochu cesta a vyprážajte malé placky. Cesto zľahka zatlačte a placky z každej strany vyprážajte asi 3 minúty dozlatista. Vyberte z panvice, položte na tanier vystlaný papierovou utierkou a odstráňte prebytočný tuk.
- Pripravte kečup: Datle namočte asi na 5 minút do vriacej vody. Sceďte a dajte ich do mixéra alebo použite tyčový mixér. Pridajte zvyšné ingrediencie a rozmixujte dohladka. Ak je zmes príliš hustá, zrieďte ju trochou vody. Ochutnajte a podľa potreby pridajte koreniny. Placky podávajte s kečupom.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama