Reklama

4 skvelé recepty, ktoré musíte vyskúšať! S BROKOLICOU a KARFIOLOM v hlavnej úlohe

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    RECEPT od Ivany GÁBORÍK: Túto krémovú karfiolovú polievku musíte vyskúšať!
    Zdroj: Instagram/IvanaGaborik

    Syrovo-karfiolové placky s datľovým kečupom

    Syrovo--karfiolové placky s datľovým kečupom

    12 malých placiek, príprava 10 minút, varenie 5 minút, vyprážanie 20 minút
    POTREBUJETE

    • 3 šálky nadrobno nakrájaného karfiolu (asi z 1 malej hlávky)
    • trištvrte šálky strúhaného čedaru
    • pol šálky hrachovej alebo cícerovej múky
    • 1 vajce
    • 3 jarné cibuľky
    • 2 strúčiky cesnaku
    • štipka drvených vločiek červenej papriky (voliteľné)
    • pol lyžičky morskej soli
    • ghí alebo avokádový olej na vyprážanie

    Na datľový kečup:

    • tretina šálky nadrobno nakrájaných datlí (najlepšie druh Medjool)
    • 200 g paradajkovej pasty
    • 5 lyžíc jablčného octu
    • 3 lyžice vody
    • pol lyžičky morskej soli
    • pol lyžičky cesnakového prášku
    • pol lyžičky cibuľového prášku
    • mleté biele korenie
    • štipka mletých klinčekov

    POSTUP:

    1. Hrniec s vodou priveďte do varu a dajte doň na malé kúsky nakrájaný karfiol. Varte 5 minút, sceďte a nechajte asi 10 minút chladnúť.
    2. Do veľkej misy dajte karfiol, nastrúhaný čedar, múku, vajce, nadrobno nakrájané jarné cibuľky, prelisovaný cesnak, vločky papriky (ak ju používate) a soľ. Zmes ešte popučte a dobre premiešajte.
    3. Do panvice dajte tuk a zohrejte ho na stredne vysokú teplotu. Lyžicou odoberte trochu cesta a vyprážajte malé placky. Cesto zľahka zatlačte a placky z každej strany vyprážajte asi 3 minúty dozlatista. Vyberte z panvice, položte na tanier vystlaný papierovou utierkou a odstráňte prebytočný tuk.
    4. Pripravte kečup: Datle namočte asi na 5 minút do vriacej vody. Sceďte a dajte ich do mixéra alebo použite tyčový mixér. Pridajte zvyšné ingrediencie a rozmixujte dohladka. Ak je zmes príliš hustá, zrieďte ju trochou vody. Ochutnajte a podľa potreby pridajte koreniny. Placky podávajte s kečupom.

    Strana

    2/4

    Autor článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.
    Reklama