Reklama

4 skvelé recepty, ktoré musíte vyskúšať! S BROKOLICOU a KARFIOLOM v hlavnej úlohe

Brokolicovo-karfiolová polievka s kuskusom

Brokolicovo-karfiolová polievka s kuskusom.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Brokolicovo-karfiolová polievka s kuskusom.

Brokolicovo--karfiolová polievka s kuskusom

4 až 6 porcií, príprava 10 minút, varenie 10 minút
POTREBUJETE:

  • 7 šálok zeleninového vývaru
  • 2 alebo 3 štipky vločiek červenej papriky
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 šálka kuskusu
  • 1 a pol šálky ružičiek brokolice
  • 1 a pol šálky ružičiek karfiolu
  • 4 sušené paradajky v oleji
  • 4 jarné cibuľky
  • 100 g kozieho syra

POSTUP:

  1. Vo veľkom hrnci zohrejte vývar, vločky červenej papriky a olivový olej. Keď vývar začne vrieť, odstavte hrniec z ohňa a vmiešajte kuskus.
  2. Počkajte dve minúty a pridajte na malé kúsky nakrájanú brokolicu a karfiol. Počkajte ďalšie dve minúty – len toľko, aby zelenina stratila surovosť a polievku nalejte do misiek. Ak vám takáto chuť zeleniny nevyhovuje, krátko brokolicu a karfiol povarte.
  3. Do každej misky nasypte nadrobno nakrájané sušené paradajky, na tenké plátky nakrájané jarné cibuľky a trochu pomrveného kozieho syra.

Strana

3/4

Autor článku

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.
Reklama