Reklama

Recepty z hlivy: Ako slaninka, čipsy, rezeň či trhané mäsko

Ako pripraviť hlivu, aby ju zjedli aj odporcovia húb a deti? Dozviete sa v našom podcaste Dobré jedlo pre Zdravie.

Zdroj: shutterstock

Reklama
Ema Tekelyová-Pospíšilová

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

S Veronikou Cyprichovou, pestovateľkou húb, sme sa rozprávali v najnovšej časti podcastu o tom, či môžeme jesť hlivu surovú, ako ju vieme pestovať aj sme si spolu uvarili chutné recepty.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:28
Remaining Time 0:28
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Koľko hlivy by sme mali zjesť denne, aby sme z nej mali zdravotné benefity?

    V podcaste o hlive ustricovej sa dozviete:

    • Koľko druhov existuje a sú všetky jedlé, liečivé a stimulujú imunitu?
    • Ako si vieme vyrobiť vlastné tabletky z hlivy?
    • Koľko čerstvej huby sa rovná jednej pilulke?
    • Môžeme ju užívať celoročne?
    • Aké má vlastne hliva účinky?
    • Stráca huba výživne látky, keď prejde varením alebo pečením?
    • Je pravda, že hliva nasáva všetky pachy zo svojho okolia?
    • Ako si doma z hlivy pripravíme čipsy a rezne? S odborníčkou na hlivu sme si uvarili nenáročné recepty.
    • Zisťovali sme, či hlivu môžu jesť aj deti a tehotné ženy.
    • Prešli sme si, ako sa hliva pestuje v domácnosti a či je zdravšia, ak nám rastie v záhrade.
    • Rozobrali sme aj najčastejšie problémy pestovateľov a triky, ako zdvojnásobiť úrodu.
    Anketa

    Máte radi hlivu?

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Ako pripraviť hlivu, aby ju zjedli aj odporcovia húb a deti? Dozviete sa v našom podcaste Dobré jedlo pre Zdravie.

    Autor článku

    Ema Tekelyová-Pospíšilová

    šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
    Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.