Ničí sa vitamín C varením? Poradíme vám, ako lepšie pripraviť jedlo
20. 12. 2024, 6:21

Zdroj: Shutterstock
Reklama
V najnovšej časti podcastu Dobré jedlo pre Zdravie sme sa rozprávali s alergiológom a imunológom Petrom Pružincom o tom, koľko vitamínu C skutočne potrebujeme, ktoré potraviny ho obsahujú najviac a zisťovali sme, ako zdravšie pripraviť jedlo, aby sme neprišli o cenné vitamíny.

Video Player is loading.
Ako si pripraviť jedlo, aby sme v ňom zachovali všetky vitamíny?Zvyšuje vitamín C imunitu okamžite po užití? Vypočujte si náš podcast Dobré jedlo pre Zdravie:
V podcaste o vitamíne C sa tiež dozviete:
- Skráti vitamín C prechladnutie?
- Má význam jedna veľká dávka raz za čas?
- Stačí nám jeden pomaranč na deň, aby sme si ho doplnili?
- Ktorá naša zelenina a ovocie sa oplatí jesť viac ako pomaranče?
- Je účinok vitamínu C z tabletiek rovnaký ako ten zo stravy?
- Kto by si mal naozaj kupovať céčko v tabletkách a kedy by ho mal užívať?
- Čo je vlastne kyselina askorbová?
- Oplatí sa siahnuť po vitamíne C s pozvoľným uvoľňovaním?
- Čo sa stane, ak to s céčkom preženiete?
- S imunológom a alergológom Petrom Pružincom sme sa rozprávali aj o tom, či je pravda, že si céčkom len zbytočne predražujeme moč a či vitamín C pomáha schudnúť.
- Ako sa na tele prejaví, ak to s céčkom preženieme?
- Môžeme ho zjesť aj po záruke?