Reklama

Ničí sa vitamín C varením? Poradíme vám, ako lepšie pripraviť jedlo

Mužovi dobre navarte - u mužov totiž naozaj ide láska cez žalúdok...

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Ema Tekelyová-Pospíšilová

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

V najnovšej časti podcastu Dobré jedlo pre Zdravie sme sa rozprávali s alergiológom a imunológom Petrom Pružincom o tom, koľko vitamínu C skutočne potrebujeme, ktoré potraviny ho obsahujú najviac a zisťovali sme, ako zdravšie pripraviť jedlo, aby sme neprišli o cenné vitamíny.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako si pripraviť jedlo, aby sme v ňom zachovali všetky vitamíny?

    Zvyšuje vitamín C imunitu okamžite po užití? Vypočujte si náš podcast Dobré jedlo pre Zdravie:

    V podcaste o vitamíne C sa tiež dozviete:

    • Skráti vitamín C prechladnutie?
    • Má význam jedna veľká dávka raz za čas?
    • Stačí nám jeden pomaranč na deň, aby sme si ho doplnili?
    • Ktorá naša zelenina a ovocie sa oplatí jesť viac ako pomaranče?
    • Je účinok vitamínu C z tabletiek rovnaký ako ten zo stravy?
    • Kto by si mal naozaj kupovať céčko v tabletkách a kedy by ho mal užívať?
    • Čo je vlastne kyselina askorbová?
    • Oplatí sa siahnuť po vitamíne C s pozvoľným uvoľňovaním?
    • Čo sa stane, ak to s céčkom preženiete?
    • S imunológom a alergológom Petrom Pružincom sme sa rozprávali aj o tom, či je pravda, že si céčkom len zbytočne predražujeme moč a či vitamín C pomáha schudnúť.
    • Ako sa na tele prejaví, ak to s céčkom preženieme?
    • Môžeme ho zjesť aj po záruke?

    Autor článku

    Ema Tekelyová-Pospíšilová

    šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
    Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.