Reklama

Na bravčovej masti alebo na masle? Na čom vyprážať REZEŇ?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Aké tuky si môžeme dopriať aj počas chudnutia? Vysvetľuje odborníčka Zdenka Solik
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Viedenský REZEŇ: Šéfkuchár vám ukáže, ako ho upražiť na jednotku!
      Zdroj: Tatiana Kubicová

      Ako zaradiť kvalitné tuky do jedálnička?

      • Pripravujte jedlá na olivovom oleji.
      • Pridajte do šalátov orechy a semienka.
      • Konzumujte pravidelne avokádo.
      • Vyberajte si tučné ryby aspoň dvakrát týždenne.
      Anketa

      Na čom zvyknete vyprážať rezeň?

      Je vyprážaný rezeň prehrešok?

      Ak si dáme z času na čas niečo vyprážané, alebo v lete špekačku, v tom nevidí odborníčka žiaden problém. "Avšak práve k takýmto nevhodným tukom potrebujeme pridať čerstvú zeleninu, ktorá tak zníži negatívny dopad takého mastnejšieho jedla," hovorí Zdenka Solik.

      A na čom by sme mali podľa odborníčky rezeň vyprážať? "Jednoznačne na bravčovej masti! To už vedeli aj naše staré mamy," dodáva výživová špecialistka.

      V podcaste sa ešte dozviete:

      Je jedno či máte po štyridsiatke, päťdesiatke alebo šesťdesiatke alebo potrebujete schudnúť z brucha, zo stehien či zadku. Vyskúšajte jednoduchý plán výživovej špecialistky Zdenky Solík, s ktorým sa podarilo zhodiť aj čitateľkám časopisu Zdravie.

      V tomto podcaste sme si prešli ich skúsenosti a predstavili krok za krokom malé zmeny, vďaka ktorým stratili kilá bez väčšej námahy. Nemusíte sa ničoho vzdať, naopak, budete do stravy pridávať! Garantujeme vám, že sa dobre vyspíte, najete a budete si môcť dopriať aj maškrtu.

      Podcast si môžete vypočuť tu:

      Strana

      2/2

      Autor článku

      Ema Tekelyová-Pospíšilová

      šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
      Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.
      Reklama