Na bravčovej masti alebo na masle? Na čom vyprážať REZEŇ?
23. 1. 2025, 11:31


Zdroj: Tatiana Kubicová
Ako zaradiť kvalitné tuky do jedálnička?
- Pripravujte jedlá na olivovom oleji.
- Pridajte do šalátov orechy a semienka.
- Konzumujte pravidelne avokádo.
- Vyberajte si tučné ryby aspoň dvakrát týždenne.
Anketa
Na čom zvyknete vyprážať rezeň?
Je vyprážaný rezeň prehrešok?
Ak si dáme z času na čas niečo vyprážané, alebo v lete špekačku, v tom nevidí odborníčka žiaden problém. "Avšak práve k takýmto nevhodným tukom potrebujeme pridať čerstvú zeleninu, ktorá tak zníži negatívny dopad takého mastnejšieho jedla," hovorí Zdenka Solik.
A na čom by sme mali podľa odborníčky rezeň vyprážať? "Jednoznačne na bravčovej masti! To už vedeli aj naše staré mamy," dodáva výživová špecialistka.
V podcaste sa ešte dozviete:
Je jedno či máte po štyridsiatke, päťdesiatke alebo šesťdesiatke alebo potrebujete schudnúť z brucha, zo stehien či zadku. Vyskúšajte jednoduchý plán výživovej špecialistky Zdenky Solík, s ktorým sa podarilo zhodiť aj čitateľkám časopisu Zdravie.
V tomto podcaste sme si prešli ich skúsenosti a predstavili krok za krokom malé zmeny, vďaka ktorým stratili kilá bez väčšej námahy. Nemusíte sa ničoho vzdať, naopak, budete do stravy pridávať! Garantujeme vám, že sa dobre vyspíte, najete a budete si môcť dopriať aj maškrtu.
Podcast si môžete vypočuť tu: