objednať časopis
všetky kategórie

Netradičná tekvicová zo Sladkej výzvy a aktuálneho čísla Dobrého jedla. Víťazku spomedzi čitateliek už poznáme a vám ponúkame recept na úžasnú tortičku, ktorú upiekla Martina Hankerová @cupcakeroses_sweetbeauty. V Dobrom jedle je mnoho ďalších sladkých i slaných receptov, oplatí sa ho kúpiť.

TEKVICOVÁ TORTA S POMARANČOVO--JAZMÍNOVOU PLNKOU

Tekvicová torta
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

12 -16 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT + CHLADENIE

Potrebujete

Na korpus:

  • tekvicu hokaido (z nej budete potrebovať 375 g pyré)
  • 375 g hladkej múky
  • 450 g kryštálového cukru
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 a pol lyžičky sódy bikarbóny
  •  4 a pol lyžičky mletej škorice
  • 5 vajec (veľkosť L)
  • 300 g rastlinného oleja
  • 45 g posekaných mandľových lupienkov
  • kôru z dvoch pomarančov
  • šťavu  z jedného pomaranča + na pokropenie korpusov

Na pomarančovo-jazmínovú ganáš:

  • 100 g smotany na šľahanie (ideálne 40 %)
  • 250 g bielej čokolády
  • kôru z jedného pomaranča
  • 4 lyžice 100 % pasty z pomaranča alebo pomarančového džemu
  •  8 kvapiek jazmínového extraktu

Na plnku:

  • 900 g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie
  • tri štvrtiny pripravenej pomarančovo- -jazmínovej ganáše
  •  kôru z 1 pomaranča
  • pomarančovú pastu alebo pomarančový džem (podľa potreby)

Na ozdobu:

  •  čokoládové listy
  • plátky pomaranča
  • machovku peruánsku (physalis)