TEKVICOVÁ TORTA S POMARANČOVO--JAZMÍNOVOU PLNKOU
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
12 -16 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT + CHLADENIE
Potrebujete
Na korpus:
- tekvicu hokaido (z nej budete potrebovať 375 g pyré)
- 375 g hladkej múky
- 450 g kryštálového cukru
- 3 lyžičky kypriaceho prášku
- 1 a pol lyžičky sódy bikarbóny
- 4 a pol lyžičky mletej škorice
- 5 vajec (veľkosť L)
- 300 g rastlinného oleja
- 45 g posekaných mandľových lupienkov
- kôru z dvoch pomarančov
- šťavu z jedného pomaranča + na pokropenie korpusov
Na pomarančovo-jazmínovú ganáš:
- 100 g smotany na šľahanie (ideálne 40 %)
- 250 g bielej čokolády
- kôru z jedného pomaranča
- 4 lyžice 100 % pasty z pomaranča alebo pomarančového džemu
- 8 kvapiek jazmínového extraktu
Na plnku:
- 900 g mascarpone
- 250 g smotany na šľahanie
- tri štvrtiny pripravenej pomarančovo- -jazmínovej ganáše
- kôru z 1 pomaranča
- pomarančovú pastu alebo pomarančový džem (podľa potreby)
Na ozdobu:
- čokoládové listy
- plátky pomaranča
- machovku peruánsku (physalis)