Ak sa vám niektorý recept bude zdať byť zložitý, nedajte sa pomýliť. Nakoniec, postup aj  niektoré ingrediencie si môžete upraviť podľa seba.  Pred spolužiačkami si v internátnej kuchynke určite šplhnete! 

Chutné inšpirácie nájdete aj vo FOTOGALÉRII!

KARFIOLOVO-ZEMIAKOVÉ KARÍ

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

KARFIOLOVO-ZEMIAKOVÉ KARÍ
KARFIOLOVO-ZEMIAKOVÉ KARÍ
Zdroj: Dobré jedlo

Potrebujete:

  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku   
  • kúsok zázvoru (2 cm)
  • korenie karí
  • 4 zemiaky
  • 1 malý karfiol
  • 2 paradajky
  • 1 šálka hrášku
  • pol šálky zeleninového vývaru
  • vločky čili korenia (nemusia byť)
  • citrónová šťava
  • strúhaný kokos
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

POSTUP:

  1. Na oleji opečte očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno. Pridajte nadrobno nakrájané cesnaky, najemno nastrúhaný zázvor a korenie karí. Opekajte už len krátko, aby sa korenie nespálilo.
  2. Do hrnca dajte očistené, umyté zemiaky nakrájané na kocky. Podlejte ich malým množstvom vody a duste asi 15 minút.
  3. Zemiaky vyberte dierovanou lyžicou a odložte do misky. Do hrnca prilejte olej a pridajte ružičky karfiolu, paradajky nakrájané na kocky a hrášok. Duste, aby karfiol zostal chrumkavý.
  4. Keď karfiol zmäkne, vráťte do hrnca zemiaky a podľa chuti vločky čili. Premiešajte, aby sa chute spojili. Karí dochuťte citrónovou šťavou, strúhaným kokosom, prípadne soľou. Môžete servírovať.