Reklama

Vysmážance od nášho kuchára Ľuboša s geniálnym RÍBEZĽOVÝM kečupom

Vyprážané jedlá do ruky.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama

Raz za čas dobre padnú na obed či na večeru, no zabaľte si ich aj na výlet. Namočte do ríbezľového kečupu alebo domácej tatárky a zajedzte čerstvým šalátom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:14
Remaining Time 0:14
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáci ľadový čaj z cukrového melónu a mäty - TEASER

    KURACIE NUGETKY OBALENÉ V PRACLÍKOCH A LUPIENKOCH

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    Na nugety:

    • • 800 – 1 000 g kuracích pŕs •
    • 200 hladkej múky
    • 3 vajcia
    • 250 g nesladených kukuričných lupienkov
    • 250 g malých slaných praclíkov
    • soľ a mleté korenie
    • olej na vysmážanie

    Na šalát:

    • 2 rímske šaláty
    • 200 g paradajok
    • 80 g parmezánu

    Na zálievku:

    • 2 žĺtky
    • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
    • 1 lyžicu horčice
    • 2 filety zo sardel
    • 1 lyžičku worčesterskej omáčky
    • 1-2 strúčiky cesnaku
    • 150-200 ml oleja (olivový, repkový, hroznový)
    • 30-50 g parmezánu
    • soľ, mleté biele korenie

    Ako príloha:

    • 2-4 klásky kukurice
    • 2 lyžice masla
    • zmes čerstvých byliniek
    • pol lyžičky sladkej údenej papriky • soľ

    Postup je na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:13
    Remaining Time 0:13
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najchutnejšie PIZZE pre každého od nášho kuchára Ľuboša

      POSTUP:

      1. Pripravte zálievku na šalát: Vo vyššom pohári ponorným mixérom rozmixujte žĺtky spolu s citrónovou šťavou, horčicou, so sardelami, s worčesterskou omáčkou a cesnakom. Pomaly a postupne so zapnutým mixérom pridávajte olej, až kým nedosiahnete konzistenciu riedkej majonézy. Primiešajte najemno nastrúhaný parmezán a, ak treba, dochuťte soľou, mletým korením, prípadne ďalšou citrónovou šťavou.
      2. Kuracie prsia nakrájajte na rovnako veľké kúsky, osoľte a okoreňte ich. Kúsky mäsa obaľte v hladkej múke (prebytočnú múku otraste), rozmiešaných vajciach a podrvených lupienkoch a prípadne aj praclíkoch. Kúsky rovnomerne a postupne vysmažte v oleji zohriatom na 170 °C do chrumkava. Kuracie kúsky zbavte prebytočného tuku na papierovom obrúsku a ihneď podávajte alebo udržujte v rúre vyhriatej na 85-90 °C.
      3. Umytý a nakrájaný rímsky šalát premiešajte s paradajkami, hoblinami parmezánu, kukuričnými lupienkami či kúskami praclíkov a zálievkou.
      4. Kukuricu ošúpte a varte vo vriacej vode asi 1-2 minúty. Sceďte, nechajte chvíľu vysušiť, potrite ich maslom, dochuťte čerstvými či sušenými bylinkami, údenou sladkou mletou paprikou a soľou.
      5. Kuracie kúsky podávajte so šalátom ochuteným zálievkou, varenou kukuricou alebo aj domácim či kupovaným kečupom.

      Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:13
      Remaining Time 0:13
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Domáca ZMRZLINA - ľadové osvieženie v tropických dňoch

        KVÁSKOVÉ CHLEBY VO VAJCI S RÍBEZĽOVÝM KEČUPOM

        4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT

        Potebujete:

        • 8 krajcov staršieho kváskového chleba
        • 4 vajcia
        • 100 ml mlieka alebo smotany na varenie
        • 16 plátkov syra
        • 8 väčších nakladaných uhoriek
        • soľ, mleté biele korenie • olej

        Na stratené vajcia:

        • 4 veľmi čerstvé slepačie vajcia
        • soľ a voda

        Na kečup:

        • 1 kg červených ríbezlí na stonke
        • 2 stredne veľké paradajky
        • 150 – 250 g cukru
        • 50 – 80 ml liehového, vínneho alebo jablčného octu
        • 1 malý kúsok celej škorice
        • 1 bobkový list
        • 3 klinčeky
        • 3 guľôčky nového korenia
        • soľ

        Postup je na ďalšej strane >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:13
        Remaining Time 0:13
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Horká uhorka? Jednoduchý trik ju zbaví horkosti TEASER

          POSTUP:

          1. 1. Pripravte kečup: Ríbezle očistené od stoniek vložte do hrnca spolu s nakrájanými paradajkami, cukrom, octom, so škoricou, s klinčekmi, bobkovým listom a novým korením. Varte do zhustnutia 10-15 minút. Chuť kečupu má byť výrazne sladkokyslá a bude závisieť od chuti ríbezlí a paradajok. Je možné, že budete potrebovať viac cukru alebo octu. Kečup dochuťte soľou, ak treba, doslaďte, prípadne dokyslite a znova povarte. Nechajte mierne vychladnúť, vyberte korenia a bobkový list a prepasírujte cez jemné sitko, ak chcete jemnejšiu štruktúru kečupu.
          2. Krajce chleba namočte do zmesi vajec, mlieka alebo smotany, soli a mletého korenia. Čím suchší chlieb máte, tým dlhšie ho nechajte namočený. Krajce chleba opečte na tuku z jednej strany, potom ich otočte a navrch jedného uložte plátky syra a kvasených uhoriek. Na to pritlačte druhý krajec opečenou časťou a pokračujte v opekaní. Pri opekaní zatlačte na chlieb zhora napríklad dnom malého hrnca. (Ak nechcete, aby sa prilepil na dno hrnca, použite aj papier na pečenie). Chlieb otočte a opečte aj z druhej vonkajšej strany (znovu naň zhora zatlačte). Ak vám ku koncu zostanú vajcia s mliekom, pripravte si rýchlu omeletu.
          3. Pripravte stratené vajcia: Osolenú vodu priveďte do veľmi jemného varu (výška vody v hrnci môže byť 5 – 8 cm). Úplne čerstvé vajca opatrne rozbite priamo do jemne stúpajúcich bubliniek vody. Nechajte takto variť pár minút, potom opatrne otočte dierkovanou naberačkou a nechajte bielky úplne stuhnúť. Žĺtky by mali byť na dotyk mäkké, polotekuté. Vajcia z vody vyberte dierovanou lyžicou a hneď ich podávajte alebo rýchlo schlaďte v studenej vode na neskoršie použitie. Ohrejete ich potom v tej istej vode, v ktorej ste ich varili.
          4. Chleby vo vajci podávajte so stratenými vajíčkami, s ríbezľovým kečupom, čerstvou zeleninou a bylinkami.

          Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:14
          Remaining Time 0:14
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Domáci SORBET: Takto vám už nikdy nestuhne na kameň! TEASER

            KREVETY A KALMÁRE V PANKO STRÚHANKE SO SLADKOU ČILI OMÁČKOU

            4 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

            Potrebujete:

            • 600 g mrazených olúpaných nepredvarených kreviet
            • 400 g väčších kalmárov
            • 100 g hladkej múky
            • 3 vajcia
            • 400-600 g panko strúhanky
            • 1 lyžičku sušeného cesnaku
            • soľ
            • olej

            Na omáčku:

            • 150 ml vývaru alebo vody
            • 150 ml ryžového alebo klasického liehového octu
            • asi 120 g cukru
            • čili vločky podľa chuti
            • 1 cesnak
            • 1 cm ošúpaného a nastrúhaného zázvoru
            • 1-2 lyžice kečupu (na farbu)
            • 2-3 lyžičky kukuričného škrobu

            Na ryžu:

            • 400 g bielej jazmínovej ryže
            • 720 ml vody
            • 2 lyžičky bielych a čiernych sezamových semienok
            • soľ

            Postup je na ďalšej strane >>>

            Video Player is loading.
            Stream Type LIVE
            Advertisement
            Current Time 0:00
            Duration 0:00
            Remaining Time 0:00
            Loaded: 0%
              • Chapters
              • descriptions off, selected
              • subtitles off, selected
              Ovocné KOLÁČE Z PIŠKÓTOVÉHO CESTA: Šťavnaté a nadýchané mňam!

              POSTUP:

              1. Pripravte omáčku: Priveďte do varu všetky suroviny okrem škrobu a na miernom ohni varte, kým sa všetok cukor nerozpustí. Škrob vymiešajte s pár lyžicami vody a metličkou primiešajte do zmesi. Varte pár minút do zhustnutia. Ak treba, dochuťte. Omáčka má byť sladkokyslá, výrazná, pikantná, hustá ako redší kečup a musí dobre držať na namáčanom jedle.
              2. Mrazené krevety a očistené kalmáre rozmrazte a osušte, telo kalmárov nakrájajte na tenšie krúžky. Všetko postupne obaľte v múke, v rozmiešaných vajciach a nakoniec v panko strúhanke premiešanej so sušeným cesnakom.
              3. Kalmáre a krevety postupne vysmažte v oleji zohriatom na 180 °C do chrumkava, prebytočný olej nechajte krátko stiecť na papierovom obrúsku. Osoľte a ihneď podávajte, alebo udržujte v rúre vyhriatej na 80 °C.
              4. Ryžu riadne prepláchnutú v studenej vode uvarte v osolenej vode a pri podávaní posypte nasucho opraženými sezamovými semienkami.
              5. Morské plody podávajte s omáčkou, uvarenou sezamovou, jazmínovou ryžou, čerstvými lístkami koriandra, limetou, avokádom, so sójovými klíčkami a s čerstvou zeleninou.