Dušan Boczek a Pavol Čičmanec

ROBO HUBAČ

Vyrobené na Slovensku: TRADIČNÉ buchty, knedle aj šišky!

Svoje buchty, knedle aj šišky pripravujú podľa starých rodinných receptov. Prísne si ich strážia, no nám ich nadýchané dobroty chutia o to viac. Ak neskúsite, budete banovať!

Peter Carboch a Sidónia Hettešová, Babičkine buchty, Bratislava

Peter Carboch a Sidónia Hettešová
Peter Carboch a Sidónia Hettešová
Zdroj: MATEJ KALINA

Pečené buchty a koláče

„Tradičné chute a recepty predsa najlepšie pozná babička!“ vysvetlí nám po lopate názov svojej firmy vyučený kuchár čašník Peter Carboch. S priateľkou Sidkou sa tradícií držia pri všetkých koláčoch, buchtách, štrúdliach aj oškvarkových pagáčikoch, ktoré v bratislavskom Fresh Markete ponúkajú. „Do receptov dávame pšeničnú múku, akurát plnené lístkové rožky robíme zo špaldovej,“ povie majiteľ, ktorého pečenie bavilo už v škole. Venuje sa mu celý život. Už ako malý chlapec sa počas prázdnin zblízka prizeral kuchárskemu umeniu mníšok v kláštore, kde varili aj jeho tety.

Rodinné recepty na pečené buchty starej a prastarej babičky si stráži, preto nám prezradil „len“ svoj. Zato pani Sidka vďačne prezradí, že ich plnia klasicky lekvárom, makom alebo tvarohom. A veľmi obľúbené tvarohové a čučoriedkové moravské či svadobné koláčiky posypú žmolenkou. Obaja spolu kuchtia už tridsať rokov. Staré dobré časy zažili v bufete Packa v tržnici na Žilinskej, kde podávali obedy. „Pred desiatimi rokmi sme založili novú firmu, no teraz nevaríme. Už len pečieme,“ ukážu na široký sortiment, ktorému už v názve kraľujú buchty. A tie majú v predajni vždy zaručene čerstvé a domáce!

Kategórie