Vianočná PAVLOVKA: Adriana Poláková túto tortu robí "ľavou zadnou"! Skúste jej RECEPT
20. 12. 2023, 8:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C0hhoTCIZvM/
Reklama
Upečiete aj vy tento obľúbený dezert v tvare vianočného stromčeka? Na stole sa bude vynímať ako krásna sladká dekorácia. Kým ju nezjete!
Zdroj: Dobré jedlo/Mária Abrahámová
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Galéria k článku
35 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Piekli sme v nádhernom KAŠTIELI Adriany Polákovej!Zdroj: NMH
Pavlovovej torta
6 porcií, príprava 30 minút, pečenie 2 hodiny
POTREBUJETE:
- 4 čerstvé bielky
- 250 g jemného kryštálového cukru
- 100 g práškového cukru
- štipka soli
Na krém a ozdobenie:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice mascarpone
- kyslejší džem (alebo coulis uvarené z ovocia)
- ovocie na ozdobenie
POSTUP:
- Bielky ručne metličkou miešjte nad parou. Keď sa urobí jemný sneh, prisypávajte postupne cukor. Šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.
- Potom zmes prelejte do misky kuchynského robota a miešajte 5 minút na vysokých otáčkach. Potom otáčky znížte a postupne prisypávajte 100 g práškového cukru. Miešajte kým bude sneh pevný.
- Na plech si nakreslite 4 kruhy (od najmenšieho po najväčší), naneste sneh a pečte na 100 °C asi 2 hodiny. Po 10 minútach teplotu stiahnite na 80°C.
- Smotanu vyšľahajte s mascarpone. Cukor nemusíte pridávať, korpus je dosť sladký.
- Na korpusy natrite džem alebo coulis, posypte ovocím a medzi každý korpus - aj na vrch torty dajte ešte vyšľahaný krém.
Dobrý tip: Tortu pred podávaním polejte vaječným likérom.
Máme pre vás aj tieto tipy na vianočné pečenie: