Reklama

Vianočná PAVLOVKA: Adriana Poláková túto tortu robí "ľavou zadnou"! Skúste jej RECEPT

Adriana Poláková s tortou.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C0hhoTCIZvM/

Reklama

Upečiete aj vy tento obľúbený dezert v tvare vianočného stromčeka? Na stole sa bude vynímať ako krásna sladká dekorácia. Kým ju nezjete!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Piekli sme v nádhernom KAŠTIELI Adriany Polákovej!
    Zdroj: NMH

    Pavlovovej torta

    6 porcií, príprava 30 minút, pečenie 2 hodiny

    POTREBUJETE:

    • 4 čerstvé bielky
    • 250 g jemného kryštálového cukru
    • 100 g práškového cukru
    • štipka soli

    Na krém a ozdobenie:

    • 250 ml smotany na šľahanie
    • 2 lyžice mascarpone
    • kyslejší džem (alebo coulis uvarené z ovocia)
    • ovocie na ozdobenie

    POSTUP:

    1. Bielky ručne metličkou miešjte nad parou. Keď sa urobí jemný sneh, prisypávajte postupne cukor. Šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.
    2. Potom zmes prelejte do misky kuchynského robota a miešajte 5 minút na vysokých otáčkach. Potom otáčky znížte a postupne prisypávajte 100 g práškového cukru. Miešajte kým bude sneh pevný.
    3. Na plech si nakreslite 4 kruhy (od najmenšieho po najväčší), naneste sneh a pečte na 100 °C asi 2 hodiny. Po 10 minútach teplotu stiahnite na 80°C.
    4. Smotanu vyšľahajte s mascarpone. Cukor nemusíte pridávať, korpus je dosť sladký.
    5. Na korpusy natrite džem alebo coulis, posypte ovocím a medzi každý korpus - aj na vrch torty dajte ešte vyšľahaný krém.

    Dobrý tip: Tortu pred podávaním polejte vaječným likérom.

    Máme pre vás aj tieto tipy na vianočné pečenie: