Reklama

Úchvatné TORTY PODĽA SLÁVNYCH CUKRÁROV v Pečie celé Slovensko!

Torta z Pečie celé Slovensko od Tonky.

Zdroj: STVR

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

V kreatívnej výzve 9. kola obľúbenej šou pieklo šesť súťažiacich torty podľa slávnych či známych cukrárov, ktorí sú ich vzormi. Vznikli krásne diela!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najkrajšia torta Slovenska: Ktorá zvíťazila v 12. ročníku?

    Zdroj: STVR

    Týchto šesť súťažiacich si v 9. kole Pečie celé Slovensko opásalo zástery, aby vytvorili tie najkrajšie torty!

    V deviatom kole sa súťažiaci amatérski pekári potrebovali blysnúť, pretože finále sa blíži a kto by sa medzi troch najlepších nechcel dostať? Kreatívna výzva mala preveriť ich precíznosť a predstavivosť. Výber torty, ktorú upečú v priebehu piatich hodín bol na nich. Podľa zadania malo ísť o geometrickú tortu podľa známeho cukrára či cukrárky, vysokú minimálne 30 cm a ťažkú najmenej 4 kilogramy.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Bezlepková roláda opitý Izidor od cukrárky Petry Tóthovej

      Zdroj: STVR

      9. kolo Pečie celé Slovensko. Porotkyne Petra a Jožka boli tento raz naozaj prísne. Ale to dobré a výnimočné zasa spravodlivo pochválili.

      Geometrické torty

      Porotkyne Petra Tóthová a Jožka Zaukolcová hodnotili okrem vizuálneho prepracovania torty aj jej stabilitu, dodržanie a presnosť geometrických tvarov, a samozrejme chuť a konzistenciu korpusu i náplne. Torty boli tvarovo, farebne i chuťovo veru pestré, od výmyslu sveta. Veď svetoví boli aj cukrári, ktorých si súťažiaci Danka, Janka, Tonka, Evka, Martina i Pali vybrali. Mali pred nimi veľký rešpekt, no hanbu si neurobili!

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Vianočná Sladká výzva: Veronika Bušová pozýva piecť jej recept!

        Zdroj: STVR

        Miňo Macuľa prišiel povzbudiť Martinu, ktorá sa v 9. kole inšpirovala jeho tortou.

        Pre Janku je vzorom veľmi nadaná slovenská cukrárka Sweetarchitect, ktorú určite poznáte aj z Dobrého jedla, kde piekla torty do sladkej výzvy. Janke poslala povzbudzujúci video pozdrav. Ostré hrany šesťuholníkovej architektonicky presnej torty vytvorila pomocou medových plátov, karamelového krému a marhuľového džemu. Martinu inšpirovala torta víťaza 1. série šou Pečie celé Slovensko Miňa Macuľu, ktorý ju prišiel aj osobne podporiť. Torta mala pistáciové korpusy, vnútri malinové pyré a vanilkový krém. Aj v Martininom podaní u protkýň veľmi dobre zabodovala. Danka nabrala odvahu urobiť origami tortu s ganache, vo vnútri so slanými arašidmi, podľa cukrárky z Kazachstanu. Ozdobila ju veľkým jedlým kvetom.

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Voňavé MEDOVÉ REZY: Recept na Vianoce od Timi Strnálovej

          Zdroj: STVR

          9. kolo Pečie celé Slovensko.

          Pali si vybral tortu podľa poľskej cukrárky Eweliny Funek. Použil v nej modelovaciu hmotu, ktorú bral ako výzvu, pretože s ňou často nepracuje. Korpus bol orieškový, krém karamelový a gél z čiernych ríbezlí. Evku inšpirovala slovenská cukrárka Lorna, ktorá jej tiež poslala pekný video pozdrav. Jej elegantnú tortu upiekla z kakaového a snehového cesta so žĺtkovým krémom. Tonka vsadila na tortu a la Tortik Annushka, ktorá obsahovala korpus s čierneho kakaa, marakujové želé aj chrumkavé palacinky. Jej žltá torta s čiernymi bodkami očarila najmä porotkyňu Petru, ktorá sa do nej hneď zamilovala! A Tonke zabezpečila vytúžený titul "pekárky týždňa". Všetky torty si pozrite vo fotogalérii...

          Autor článku

          Mária Abrahámová

          redaktorka magazínu Dobré jedlo
          Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!